Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KADER/KISMET

Bizim çocukluğumuzda bayram günlerinin vazgeçilmezlerindendi “kader-kısmet tezgahları…”
Ticari becerisi olan ve bunu çocuk yaşlarda keşfetmiş olan arkadaşlarımız, ailelerinden aldıkları destekle bayram günlerini beklerlerdi tezgah açmak için. Evlerinin önüne, eve yakın bir caddede geçiş güzergahına ya da daha büyük düşünüp şehrin en işlek caddelerine çocuklar tarafından “kader-kısmet tezgahları” açılırdı.
Bu işi profesyonelce yapan büyükler de vardı. Onlar kimi zaman bir tavşan marifetiyle “kader” niyeti çektirir, kimi zaman bakkalda-çarşıda bulunmayan oyuncakları bu tezgahlarda satarlardı.
Çocukların tezgahlarında genellikle çikolatalar, şekerlemeler, basit oyuncaklar, tokalar kız kaçıran, topril, çıtıp-pıtır gibi patlayıcılar bulunurdu.
Herkes kendi imkanına göre tezgahını renklendirir, zenginleştirirdi. Annesine yaptırdığı keki satana da rastlanabilirdi, akrabasının Almanya’dan getirdiği çikolatayı satana da…
AVM’ler, süpermarketler çıktı çıkalı artık sokaklarda “kader-kısmet sergileri”ni görmek imkansızlaştı.
Çocukların ticarete olan, esnaflığa olan ilgisinin azalmasından da kaynaklanıyor olabilir belki de bu durum.
***
Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı görünce hatırladık çocukluğumuzun kader-kısmet tezgahlarını…
Yeşilyol’da kendilerince sergilerini açan çocukların tezgahını ziyaret eden Zabıta ekipleri, “Zabıtadan kendi küçük yüreği büyük esnafa bayram ziyareti… Hem alışveriş yaptık, hem de bayramını kutladık” notuyla bu sevimli fotoğraf karesini paylaştılar.
Fotoğrafı görünce bizim yüzümüzde de, gösterdiğimiz herkesin yüzlerinde de tatlı bir tebessüm oluştu.
Hani son zamanların meşhur deyimi var ya; “Çok güzel hareketler bunlar” diye.
O deyimi söylemeden edemedik. Teşekkürler Zabıta Müdürü Taner Çelik ve personeline.

 

ŞEYTANLARIN BAĞI ÇÖZÜLDÜ

 

Mesleğimiz gereği asayiş olaylarını yakından takip etmeye çalışıyoruz. Telsizler kimi zaman mesai arkadaşlarımızın, kimi zaman da bizim elimizde, nerede ne olmuş, ne bitmiş öğrenmeye çalışıyoruz.
Ramazan ayını asayiş bakımından son derece sakin geçirdik diyebiliriz. Hatta son 1 yıldır kapanma dönemlerinin getirdiği avantajlarla asayişte çok büyük sıkıntılar yaşanmadı.
Bu demek değil ki, polis-jandarma yan geldi yattı… Kapanma dönemlerini en iyi ve verimli kullanan kurumların başında polis ve jandarmamız geliyor. Her gün ilimizin ayrı bir köşesinde onlarca operasyon, onlarca faaliyet gerçekleştiriliyor. Bunlarla ilgili haberlerimizi haber sütunlarımızda yayınlamaya çalışıyoruz.
Gazetelerde yer alanlar asayiş olayları, tüm ilde yaşanan onlarca olayın içerisinden sadece “öne çıkanlar”.
Bir de bunların onlarca katı kadar gazetelere yansımayan asayiş olayları var. Hepsinde de polisimizin ve jandarmamızın emeği, alın teri, özverisi, fedakârlığı var. Allah onlardan razı olsun.
***
Bayram süresince polis telsizine kulak kabarttıkça şehir merkezinin hemen her yanında bir çok asayiş olayı yaşandığına tanık olduk.
Hani “Ramazan’da şeytanlar bağlanır” ya. Ramazan’da bağlı olan şeytanların tamamı sanki Bayram’da salınmış(!) gibiydi.
En çok Erenler Bölgesi’nden ihbar geldi. Her nereden ihbar eliyorsa “büyük”, “küçük” demeden polis ekipleri oraya yetiştiler. Her ihbar anında değerlendirildi, sonuca ulaştırıldı. Erenler’de kurulan polis irtibat noktasının ne kadar büyük bir eksikliği giderdiği, ne kadar önemli bir hizmet olduğu bir kez daha ispatlandı Ramazan Bayramı tatilinde.
Kent merkezindeki asayiş olayları arasında en çok öne çıkanlar alkolün sebep olduğu olaylar ile aile içi şiddet olaylarıydı maalesef. Ramazan boyunca alkolden uzak kalanlar bu hasreti (!) bitirmeye niyetlenince istenmeyen olaylar birbirini izledi. Aile içi şiddet olaylarındaki artış ise “Aile Yılı” etkinliklerine ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha kanıtlar nitelikteydi.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER