Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın çiftçilerde birinci Dazkırı’dan – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kadın çiftçilerde birinci Dazkırı'dan

Oruçoğlu Termal Otel’de yapılan “Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor” bilgi yarışmasına Dazkırı’dan katılan Hilal Özkan birinci oldu. İkincilik derecesini Çobanlar ilçesinden Zeynep Özer elde ederken, Sultandağı ilçesinin Yeşilçiftlik beldesinden yarışmaya katılan Gülbahar Çürçü üçüncü oldu

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Bakanlığın 2004 yılından itibaren her yıl düzenlemesi ile geleneksel hale gelen “Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor” bilgi yarışmasının 81 ilde gerçekleştirildiğini söyledi.
“Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor” bilgi yarışması ile asıl amacın eğitim ve yayın çalışmalarının sonuçlarını görmek olduğunu belirten Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarının değerlendirildiğini söyledi. Arap; “Bu yarışma ile kadın çiftçilerimizin girişimci ruhu ile pekiştirmek, kendilerine olan güvenlerini artırmak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda kadın çiftçilerimizin biraraya getirmek kaydıyla karşılaştırmaktır. Bu maksatla 81 ilin genelinde kadın çiftçilerimiz biraraya gelerek edindikleri bilgileri kendi aralarında tatlı bir rekabetle yarışmak kaydıyla sınamaktır. Bu yarışma 3 aşamalıdır. İlimizin birincisi bölge illerin birincileri ile yarışmaya hak kazanacak. Bölgelerde kendi aralarında yarışarak Türkiye birincisini belirleyecek. 17 ilçemizin her bir seçilmiş temsilcisi olan kadın çiftçilerimiz kıyasıya bilgi açısından rekabet edecekler.” dedi. İl Müdürü Hüseyin Arap, kırsal alanda, tarımsal üretimde kadın emeğinin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunun altını çizdi. Arap, bir başka önemli gerçeğin ise her alanda görmeye alışılan kadınların erkeklerden daha hırslı ve çalışkan olduklarını söyledi. Hüseyin Arap, medeni cesaret göstererek yarışmaya katılan tüm yarışmacılara başarı diledi. Bakanlığın tanıtım filmi gösteriminin ardından gerçekleştirilen yarışmada toplam 15 soru soruldu. Yarışma sonucu; birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya; Bayat, Hocalar, Kızılören ilçeleri haricinde il merkezide dahil olmak üzere toplam 17 kadın çiftçi katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti