Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın istihdamı mercek altında

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında Ağustos ayı Halk Günü Toplantısı yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Vali Yiğitbaşı, “Bugüne kadar halk toplantılarındaki taleplerin yüzde 70’e yakınını olumlu sonuçlandırdık. Özellikle kadınların istihdama kazandırılması amacıyla İŞKUR ile yeni ve gerçekçi bir çalışma başlattık” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

 

Afyonkarahisar Valiliği’nce dün öğleden sonra Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen Ağustos ayı Halk Günü Toplantısına yoğun katılım gözlendi. Toplantıda; Vali Yardımcıları Ali Rıza Çalışır, Uğur Kolsuz, Kübra Teymur ve kurum müdürleri hazır bulundu.

“KADIN İSTİHDAMI İÇİN İŞKUR’LA ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Ağustos ayı Halk Günü Toplantısı açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Halk Günü Toplantılarına kadın katılım oranının yüksek olduğuna dikkat çekti. Vali Yiğitbaşı, “Halk toplantılarımızda bugüne kadar 785 kadın, 363 erkek olmak üzere toplam 1148 vatandaşımız ile görüşme sağlandı. Bu görüşmelerde vatandaşlarımızın talepleri ilgili birimlerimize, kurumlarımıza yönlendirildi. Şimdiye kadar 500’ün üzerinde nakdi yardım talebinin yüzde 85’i olumlu karşılanarak gereği yapılmış, 377 iş talebinin yüzde 55’in üzerinde oranı olumlu karşılanmıştır. Bu konu ile ilgili özellikle kadınlarımızın istihdama kazandırılması için İŞKUR ile yeni bir çalışma başlattık. Bu çalışma Halk Toplantılarında bizlerden iş talebinde bulunan ama sonrasında yönlendirdiğimiz işlere yerleşmeyen kadınlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilecek. Bu işlere neden başlamadıklarını daha detaylı daha analiz ederek gerçekçi ve doğru bir şekilde işe yönlendirme ve olumlu sonuç elde edebilmek için özel bir çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde basınımızda da yer aldı. TR33 bölgesinde kadın istihdamı anlamında en yüksek orana sahip il durumundayız. Buda bizim için gerçekten sevindirici.” dedi.

“TALEPLERİN YÜZDE 70’E YAKINI OLUMLU SONUÇLANDIRILDI”

Halk toplantılarında vatandaşlar ile birebir görüşme sağlayarak, ihtiyaç ve talepleri doğrudan çözüme ulaştırmak için gayret ettiklerini belirten Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı:  “Şimdiye kadar da çeşitli konularda sosyal yardım ve iş talepleri dışında ki taleplerin 70’e yakınını olumlu sonuçlandırdığımızı görüyoruz. Buda bizim için sevindiricidir. Ancak halk günleri dışında da her zaman sizlerle görüşüyoruz. Hem sosyal medya aracılığıyla hem Vali Yardımcılarımızın bizzat katılımcılarımızla görüşerek ilgili konuları bizlere de aktardıklarını biliyoruz. Dolayısıyla yüz yüze görüşmenin, sizlerle bir arada olmanın sorunları, talepleri doğrudan çözmeyi gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah Ağustos ayı Halk Günü Toplantımız hayırlara vesile olur.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti