Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın panelistler kadının toplumdaki yerini anlattı

VİDEOYU PAYLAŞ

“Kadının Toplumdaki Yeri ve İslam’da Kadın” konulu panelin kadın panelistleri kadının toplumda ve İslam’daki yerini anlattı

 

Afyonkarahisar Belediyesi ve Bilge Tam Gelişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Kadının Toplumdaki Yeri ve İslam’da Kadın” konulu panel dün öğleden sonra Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi.
“KADINA DESTEK TOPLUMA VERİLEN DESTEK”
Panelin açılış konuşmasını Bilge Tam Gelişim Derneği Başkanı Ferhan Çınar yaptı. Çınar, dernek olarak toplumda kırılgan kesim olarak nitelendirilen kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve göçmenlerin bireysel ve toplumsal gelişimlerine uyumlu faaliyetler yaparak proje üretme amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Dernek olarak hedeflerini açıklayan Çınar, “Hedefimiz özellikle toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın sahip olduğumuz şanlı tarihimizden, kültürümüzden feyiz alarak anne, eş en önemlisi de birey olarak toplum yararına ne kadar menfaatli işlere imza atabileceklerini fark etmelerini sağlamaktır. Cehaletin en büyük korkusu kadındır. Kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Bu sebeple dernek olarak düsturumuz kadına verilen destek topluma verilen destektir.” dedi.
“10 ARALIK KASTAMONU’DA İLK KADIN MİTİNGİNİN TARİHİ”
Çınar sözlerine şöyle devam etti:
“Son bin yılı İslam’la şereflenen 5 bin yıllık Türk kültüründe kadının cesaret, şecaat ve dayanışmasının en güzel örneklerinden birisi 10 Aralık 1919 tarihinde Kastamonu’da 3 binden fazla kadının bir araya gelerek dünyaya meydan okurcasına gerçekleştirdiği ilk kadın mitingidir. Bu paneli 10 Aralık tarihide tertiplememizin nedeni hepimizin göğsünü kabartan yakın tarihimizde ki bu önemli hadisenin 100. yılı olmasıdır. Gelecekte ne yapabileceğimizi bilmek için geçmiştekilerin ne yaptığını bilmek gerekir. Tarihimizin şanlı sayfaları bu örneklerle doludur. Bizde dernek olarak yüreği vatan aşkıyla çarpan cesaret timsali bu kadınlarımızı yâd ederek, yeni nesli bu hadiseden haberdar etmek istedik.”
Panelde daha sonra Kent ve İnsan Derneği Başkanı Şerife Aksoy’un Oturum Başkanlığında panelistler; Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Selcen Özyurt Ulutaş, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Gönül Ar Güngör, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu sunumlarını gerçekleştirdi.
Panel sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, tüm konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek ve katılım belgesi takdim etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR