Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın temalı sergi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi’nin
Kadın temalı sergi açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi’nin katkılarıyla Ressam Mustafa Kemal Uyar tarafından yapılan resimlerin yer aldığı “Kadın, Deniz, Çiçek” temalı resim sergisinin kurdelesini Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Emin Birliktir birlikte kesti.
ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK
Sergi açılışı öncesi programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ünal Özdoğan yaptı. Özdoğan, ikincisini düzenledikleri resim sergisinin emekli Öğretmen Mustafa Kemal Uyar’ın eserlerinin sergilendiğini ifade etti. Bir önceki serginin Nisan ayında açıldığını hatırlatan Özdoğan, “Bu sergiyi Mart ayında açtık. Çünkü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü öngördük. Kadın, çiçek ve deniz temalı resim sergimiz Kent Konseyi bünyesinde ki kültür sanat çalışma grubu tarafından hazırlanmıştır” dedi. Özdoğan, 15 Mart 2018 tarihinde şehitlerin ruhuna ithafen mevlid-i şerif okutulacağını sözlerine ekledi.
KADIN ZARİF LATİF VE ENGİN CANLI
Emekli Öğretmen Ressam Mustafa Kemal Uyar, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı “Kadın, Deniz, Çiçek” konulu sergide kadının önemine değindiğini belirtti.
Kadınların önemli ve son derece kutsal varlıklar olduğunu söyleyen Uyar, “Üzerinde yaşadığımız, hayat bulduğumuz toprakları da kadınlarımıza çok değer verdiğimiz için Anadolu olarak vasıflandırıyoruz. Sergimizin konusu kadın, çiçek ve denizdir. Çünkü kadınlarımız çiçekler kadar zarif, denizler kadar engin ve latiftir, lütufkârdır. Türk tarihimizde Türk Ordumuz sayısız zaferler kazanıp destanlar yazmıştır. Şimdi de Afrin de ordumuzun mensupları bu vatan için canlarını seve seve vermektedir. Gazilerimiz sayesinde destanlar yazılıyor. Allah’ın izniyle daha pek çok zaferler kazanıp destanlar yazılacak” diye konuştu.
KADINLAR İYİ Kİ VAR
Açılış programının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Ttulmaz, Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kadının belirli bir güne sığdırılamayacak kadar ulvi bir şahsiyet olduğunu belirten Tutulmaz, “Kadın güzelliğin, bereketin, üretimin en önemlisi de fedakârlığın temsilcisidir. Ailenin temeli bizim hem inancımızda, hem de değer yargılarımızda kadındır. Kadın toplar, kadın aileyi abat eder. Dişi kuş evi yapar diye de bir tabirimiz vardır. Eğer kadın evde bu hassasiyeti göstermezse o ailede huzursuzluk ön plandadır. Aile ortamı erkeğin tek başına çevirebildiği bir ortam değildir. Bundan dolayı bu fedakâr insanlara hem dinimiz, hem de toplumumuz büyük önem vermektedir. Dinimiz ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ derken bunu çok güzel bir şekilde, veciz bir şekilde ifade etmiştir. Biz kadınlarımızı bir anne olarak, bir eş olarak, bir kızımız olarak görüyoruz. Onlar iyi ki var diyoruz. Kadınlar günü kutlu olsun diyorum” şeklinde konuştu. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol mensupları ve sanatseverler, 30 yılı aşkın zamandır yağlı boya resim çalışması yapan Mustafa Kemal Uyar’ın değişik yıllarda yaptığı eserleri inceledi. Sergide bulunan 62 tablo yağlı boya resim 10 Mart Cumartesi günü saat 17.30’a kadar ziyaret edilebilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti