Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Günü unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Kadınlar Günü unutulmadı – Kocatepe Gazetesi
Kadınlar Günü unutulmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarında kadının toplumdaki önemine değinilerek, kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi vurgusu yapıldı

KADIN HAKLARI 10 YIL
ÖNCESİNDEN DAHA İYİ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, 8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti. Balkanlıoğlu, huzurlu, mutlu, sağlıklı bir toplumun temel taşları olan hiçbir karşılık beklemeden sevgi ve şefkatlerini sunan tüm kadınların sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dileyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirtti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çoban, hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyulan, eğiten, yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi olan kadınların, anlamlı günlerini kutladğını ifade etti. AK Parti Milletvekili Halil Ürün, partisinin kadınların çalışma hayatında ve toplumun her kesiminde aktif rol alabilmesinde 2002’den günümüze kadar yaptığı yasal düzenlemeler ile müspet katkı yaptığını bildirdi. Milletvekili Ürün; “AK Parti ile toplumun her kesimindeki kadınlarımız daha fazla hakka ve tabii ki pozitif ayrımcılığa kavuştu. Bu vesile ile bir toplumun yetişmesinde ve eğitiminde en büyük fedakarlık ve sorumluluğa sahip olan saygıdeğer kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.” dedi.
KADINA VERİLEN ÖNEM ORTADA
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş yayınladığı mesajda CHP’nin kadın hakları konusunda devrim yapan parti olduğunu belirtti. Milletvekili Toptaş; “1935 yılında Atatürk tarafından kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Kadınlarımız hem iş hayatında hem de sosyal hayatta bir çok sorun yaşamaktadır. Türkiye’de 2007 itibariyle 5 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediği saptanmıştır. Yine istatistiklere göre Türkiye’de her 10 kadından dördü şiddet gördüğü acı bir gerçektir. Türkiye, parlamentodaki kadın temsili açısından dünyada 119 ülkenin içinde 114. sırada olması demokrasimizdeki kadına verilen önemi göstermektedir. Kadına şiddetin son bulduğu, kadınlarımızın toplumsal yaşamda hak ettiği yere geldiği mücadelelerinin başarılı olması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
KADIN SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMEL TAŞI
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’da yayınladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Yılmaz, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşımaya çalışan kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun, ailenin temel taşları olduğunu vurguladı. Milletvekili Yılmaz; “İnsanlığın yaratılışından günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın temel taşı olarak yaşamın her alanında başarıyla yer almış fedakâr kadınlarımızın, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” dedi.
KADIN SİYASETTE
TEMSİL EDİLMELİ
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 8 Mart’ın Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçaları, üretimin etkin unsurlarıdır. Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri övünç kaynağımızdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk Kadını başta olmak üzere tüm dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.”
KADINLARA SP’Yİ
DESTEKLEYİN ÇAĞRISI
SP İl Başkanı Adnan Şenel, yıllardan beri 8 Mart’ın, “Dünya Kadınlar Günü” olarak her sene büyük bir iştiyakla kutlamasına rağmen kadınlar açısından değişen bir şey olup olmadığı sorusunu sordu. Şenel; “Evinin düzenini korumak ve çocuklarının yetişmesini sağlamak yerine ‘kadına özgürlük’ adı altında kadının istismar edilmesi, sosyal dengeyi bozmuştur. Tarihi tecrübe ile sabit olmuştur ki, kadını yaratılışına uygun bir yaşam tarzı ile toplumda hak ettiği yere yükselterek, toplumun temel taşı olan sağlam bir aile yapısına kavuşturacak yegane zihniyet milli görüş zihniyetidir. Bu gerçeğe inanarak, tüm kadınlarımızın da bu gerçeği görüp hak ettikleri yaşam seviyesini elde etmelerinin mücadelesini SP çatısı altında sürdürmelerini öneriyoruz.” dedi.
KADINLAR BAŞ TACIDIR
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenğlu, inancın ve örfün kadınların en değerli varlıklar olduğunu gösterdiğini belirtti. Dr. Erenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, herkese bir kez daha kadınlara saygı ve sevgide kusur etmemeyi hatırlatması açısından çok anlamlı ve özel bir gün olduğunu belirtti. Erenoğlu, Birliklerine bağlı kurumlarda görev yapan tüm bayan çalışanların ve Afyonlu bayanların Kadınlar Gününü kutladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, kadın haklarının unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Dr. Yemenici; “Yine çalışan kadınlarımıza özellikle sağlık personelimize reva görülen şiddeti de kınıyoruz. Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz günlerde bir hemşiremiz, hasta yakınlarının saldırısı sonucu ağır yaralanmış ve iş yapamaz duruma gelmişti. Bunun gibi nice olay karşısında kadınlarımızın sahip olduğu hakları, bizim de onlara karşı görevlerimizi tekrar tekrar hatırlamak üzerimize bir vazife olmalı diye düşünüyorum. Bu vesileyle başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın günlerini kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.” dedi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, kadınlarsız bir yaşamın mümkün olmadığını, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını sözlerine ekledi.
BARODAN ÇİFTE KUTLAMA
Baro Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Fatma Kiriş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptğı açıklamada, 8 Mart’ın, kadınların kadın olarak var olma mücadelelerinin sembolü olduğu söyledi. Afyonkarahisar Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kendilerinin şiddetin önlenmesi, kadınların bilinçlenmesi, yasal yolların kullanılması için tüm içtenlikleriyle elden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Kadınlara “Şiddetten kork şikayetten korkma.” diye seslenen Kiriş, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Şahin şöyle konuştu: “Şu anda üzerinde yaşadığımız toprakları yurt yapan, kesintisizi devam eden medeniyetimizin bir anlamda kurucusu olan Hayme Ana’yı ve ilimizin önemli şahsiyetlerinden Kadınanaları dünya kadınlar günü vesilesi ile anarak başlamak istiyorum. Kadınlarımızın kurduğu bir medeniyeti yaşıyorsak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde onların dediklerine kulak vermek gerekir.”
SÖZLER AFAKİ OLMASIN
Memur-Sen Kadınlar Komisyon Başkanı Türkan Adıgüzel, 8 Mart Dünya Kadınlar gününün, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümü olduğunu söyledi. Adıgüzel, her 8 Mart’ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerilerin kadın-erkek toplumun her kesiminden dile getirilmesine rağmen, gerçekçi adımlar atılmadığını ifade etti. Çalışma hayatında hak ettiği oranda yer bulamayan kadınlara karşı getirilen kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirten Adıgüzel; “Özel gün ve haftalarda verilen sözlerin afaki olmaması, bu sözlerin hayata geçirilmesi için sorumluluk konumundaki herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, şiddetten uzak, engellerden arınmış, kadınların hayatın her alanında hak ettiği şekilde temsil edilmesini diliyoruz.” dedi.
DAHA ÇOK FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Ocak Başkanı Emre Burak Tağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Türk kadınlarının, 1930 yılında belediye meclislerine, 1933 yılında muhtarlığa, 1934 yılında milletvekilliğine seçme ve seçilme hakkı elde ettiklerini kaydetti. Tağ sözlerine şöyle devam etti: “Kadın sorunu, esasen bir demokrasi sorunudur. Türkiye demokratlaştıkça, özgürlük alanları genişledikçe, kadınlarımızın sorunlarının çözümü de kolaylaşacaktır. Özellikle, eğitim düzeyinin yükselmesi, kadının iş hayatındaki yerini artırmakta ve konumunu güçlendirmektedir. Bu da kadınların ekonomik güçlerini artırarak; üreten kadının, örgütlenme ve siyaset yapma kabiliyetini de geliştirecektir. Daha çok fırsat eşitliği ve daha yaygın özgürlük adına kadın mücadelesinin simgesi haline gelmiş olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günde tüm kadınlarımıza başarı, sağlık ve esenlik diliyorum.” (Kocatepe)