Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar, haklarını savunacak – Kocatepe Gazetesi

Kadınlar, haklarını savunacak – Kocatepe Gazetesi
Kadınlar, haklarını savunacak

Kadınlara yönelik eşitsiz tutumu gündeme getirmek ve sonlandırmak için kurulan Afyon Kadın Platformu, ilk eylemini 8 Mart’ta yapacak. Platform, 8 Mart’tan sonra çeşitli faaliyetlerle kadına yönelik ayrımcı yaklaşımları sorgulayacak

Afyonkarahisar’da kadınlar arasında farkındalık oluşturmak, kadınlara yapılan ayrımcı yaklaşımları gündeme getirmek için bir platform kuruldu. Afyon Kadın Platformu adı verilen sivil toplum örgütü, ilk eylemini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde PTT önünde gerçekleştirecek.
Tüm sorunlar
gündeme gelecek
Afyon Kadın Platformu üyesi Nergis Koçak, “Kuruluş amacımız, 8 Mart’la sınırlı kalmak değil. Ülkenin dört bir tarafında ve Afyonkarahisar’da kadına yönelik şiddet had safhada. Şiddetin yanı sıra taciz ve tecavüz olayları da çoğalmakta. İşyerlerinde erkekle aynı işi yapan kadın, daha az maaş almakta. Sosyal alanda da kadına yeteri kadar yer ve-rilmemekte. Bunların hepsini gündeme getirmek için böyle bir platformun kurulmasına karar verdik” dedi.
Panel ve konferanslar
düzenlenecek
8 Mart’taki basın açıklamasının ardından ev ev gezerek kadına yönelik ayrımcı tutumun sonlandırılması için çalışma yürüteceklerini bildiren Koçak, “Kadınlara birebir ulaşmak istiyoruz. Ev ev dolaşarak, bu ayrımcılığın sona ermesi için, farkındalık oluşturmak için düşüncelerimizi anla-tacağız. Ayrıca kadınların ayrımcılığa uğraması sorununa kafa yoran ünlü yazar ve gazetecileri de Afyonkarahisar’a getirmeyi planlı-yoruz. Kadınların da erkeklerle eşit haklara sahip olduklarını vurgulayacağız. Kadına yönelik baskı ve şiddetin son bulması için çalışacağız” diye konuştu.
Kadınların temsili yetersiz
Kadınların temsili noktasında da eksiklerin bulunduğunu hatırlatan Koçak, “Bugün görüyoruz ki, kadınlara ayrımcılık sorununda duyarlı olduğunu düşündüğümüz sendikalarda, siyasi partilerde, sivil toplum örgütlerinde bile karar alıcı organlarda kadınlar ya yok, ya da sayısı az. Bu konuda Afyon Kadın Platformu, kadınların sosyal ve siyasal hayatta daha çok temsil edilmesini sağlamak için mücadele edecek” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)