Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar, hayat tarzlarına müdahaleye izin vermeyecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Kadınlar, hayat tarzlarına müdahaleye izin vermeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, iktidarın kadınlara yönelik politikasını eleştirdi. İntepe, “Baskıcı iktidarların ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejmi inşa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe, CHP İl Genel Meclisi Aday Adayı Bahar Eroğlu ile CHP İl Kadın Kolları Üyesi Burcu Kayıkçı, “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
KADINA ŞİDDET ARTIYOR
Hükümetin kadına yönelik baskı kurmaya çalıştığını söyleyen Mesude İntepe, kadınlara uygulanan şiddetin her geçen gün daha da arttığını belirtti. İntepe, “Yaşadığımız muhafazakarlaşmanın ve feodal yapının yanı sıra 11 yıllık otoriter devlet anlayışın bir sonucudur. Günümüzde ileri sürülen Kutsal Aile Tezi, her gün eşi, sevgilisi ve her hangi bir yakını tarafından öldürüldüğü ülkemizde tamamen çökmüştür. Doğurganlığın üzerine kurulan baskılar kız ve erkeklerin aynı evlerde yaşadıklarını da denetim altına almak istemeleri, çocuk gelinlerin gittikçe artan sayısı, baskıcı iktidarların ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejİmi inşa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz” dedi.
KADIN EVE Mİ KAPANACAK?
CHP İl Genel Meclisi Aday Adayı Bahar Eroğlu da kadınlar için adaletin CHP ile geleceğini söyledi. Eroğlu, “Kadınlar için özgürlük ve adalet, cehaleti yenmekle, kadın-erkek eşitliğini özümsemekle mümkündür. Şu an geldiğimiz noktada kadına şiddetin özellikle toplumsal şiddeti sosyal yaşamımızın her noktasında hissetmekteyiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, kılık kıyafetine müdahale eden kadının kaç çocuk yapacağını, nasıl çocuk yapacağına hükmetmek isteyen bir siyasal iktidarımız var. Amaç ve sosyal yaşamdan koparmak, eve kapamak, kadına sadece eş ve anne rolü vererek kimliksizleştirmek isteniyor. Ancak kadın üzerinden yapılan bu siyasete son verilmeli. Neredeyse her gün karşılaştığımız aile içi şiddeti görmezden gelmek, bu ölümleri mazur göstermek çok büyük bir yanlıştır. Kadın ölümlerinin magazinleştirilmesinden vazgeçilmelidir. Kadın toplumun mimarıdır. Bilinçli kadın anne, sağlıklı bireyler yetiştirir” diye konuştu.
“MÜCADELE EDECEĞİZ”
CHP İl Kadın Kolları Üyesi Burcu Kayıkçı da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 11 yılda hiçbir sorunu çözemediğini söyledi. Kayıkçı, “AKP, iktidara geldiğinden bu yana hiçbir sorunu çözememiştir, kadına yönelik şiddete karşı da gerekli düzenlemeyi yapamamıştır. Bugün kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış görülmektedir. Türkiye’de şiddete uğrayan kadınların pek çoğu baskı ve korku gibi gerekçelerle polise dahi şikayetçi olamamaktadır. Bu konuda AKP hükümeti yetersiz kalmaktadır. 2012 yılının ilk altı ayında 100’ün üzerinde kadın cinayete kurban gitmiştir. AKP hükümeti bugüne kadar bir şey yapmamıştır. Biz CHP olarak kadın cinayetlerine son verilmesi için elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)