Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Pazarı’nın çehresi değişecek – Kocatepe Gazetesi

  Afyonkarahisar Belediye Meclisi
Kadınlar Pazarı’nın çehresi değişecek

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda Meclis Toplantı Salonu’nda 2 Ekim Pazartesi akşamı yapıldı.
“SEÇİM ZAMANI İHALE İLE UĞRAŞMAYACAĞIZ”
Geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunduğu toplantıda tutanak oybirliği ile kabul edildi. Belediye’nin 2018 yılı bütçesinin performans programı, gelir ve su tarifesinin görüşülerek rapor hazırlanması için üç madde oybirliği ile Plan Bütçe komisyonuna gönderildi. Afyonkarahisar’ın birinci ve ikinci bölgesindeki mahalle, cadde ve sokakların temizlenmesi, çöp ve curuflarının toplanması ve nakliyesi işinin 20 aylık ihale edilmesi, yine 20 ay süre ile Belediye’nin malzeme dâhil yemek pişirme, dağıtım ve sonrası hizmet alımı işinin ihalesi için teklifleri oybirliği ile kabul edildi. Bu işleri 1,5 yıl yani 20 ay süre ile yapmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bunun sebebi 2019 yılında seçim döneminde ihalelerle uğraşmak istemiyoruz” dedi.
DERECEYE GİRENLERE
ÖDÜL VERİLECEK
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Atatürk yol koşusunda dereceye giren sporculara ödül verilmesi teklifi kabul edildi. Toplam 10 bin liralık ödül verilecek. Geçen yılki ödül tarifesinde birinciye 225 TL, ikinciye 200, üçüncüye 175 TL, dördüncüye 100 TL, beşinciye 75 TL, altıncıya 60 TL, yedinciye 50 TL verilecek. Toplam on kategoride ödül dağıtılacak. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet paletli ekskavatör alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait 1984 model G-16 greyderin Susuz Belediyesi’ne bedelsiz devri teklifi oybirliği ile kabul edildi.
İHTİYACA BİNAEN
ELEMAN ALINACAK
Belediye Meclisi’nin 5 Eylül 2017 tarihli ve 359 sayılı kararının iptal edilerek, YÜNTAŞ A.Ş için Halk Bankası’ndaki teminat mektubunun 8 milyon liradan 10 milyon liraya çıkarılması, ayrıca Vakıflar Bankası’ndan 5 milyon liralık teminat mektubu verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Norm Kadro Yönetmeliğine göre bir adet eğitmen ve bir adet mühendis kadrosunun ihdası teklifi ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ihtiyacına binaen bir adet İnşaat Mühendisi ve bir adet Eğitmenin Belediye Basketbol Okulunda alt yapılar için sözleşmeli olarak çalıştırılması oybirliği ile kabul edildi.
TÜRK DİLİ ÇALIŞTAYI’NA KATKI
2017 yılı Türk Dili Yılı kapsamında 20-21 Ekim 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Türk Dili Çalıştayı düzenlenmesi için Valilik, İl Özel İdaresi ve AKÜ ile Belediye arasında işbirliği protokolünü imzalamak için Başkan Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Başkan Çoban, Belediye olarak 20 bin lira vereceklerini, 20 bin liranın da Valilik tarafından verilerek toplamda 40 bin liralık bir bütçe oluşturulacağını açıkladı. Belediye İşletme Müdürlüğü’nce açık otopark olarak işletilen caddelerde aylık abone uygulaması yapılması ve ücretinin yeniden belirlenmesi konusu rapor hazırlanması için oybirliği ile Plan Bütçe Komisyonuna gönderildi.
TAŞ MEDRESE ÇAY BAHÇESİNİ BELEDİYE İŞLETECEK
Taş Medrese Çay Bahçesi fiyat tarifesinin yeniden belirlenmesi hakkında Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gedik Ahmet Paşa, namı diğer Taş Medrese bahçesinde yer alan Belediye İşletmesi çay bahçesini Emekliler Derneğine Emekliler Lokali gibi verdiklerini hatırlattı. Çoban, “Emekliler Derneğine işletmeyi vermemiz nedeniyle şikâyet olmuş. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Belediyemize yazı geldi. Yazıda, ‘Biz burayı size verdik. Burayı başka bir kişiye kullandıramazsınız. Ancak Belediye olarak siz çalıştırabilirsiniz’ deniliyor. Bu yazı üzerine Taş Medrese’nin elimizden çıkmaması amacıyla Emekliler Derneği’nden rica ettik. İnşallah onlara başka bir yer bulacağız. Burayı Belediye olarak biz yeniden çalıştırmaya başlayacağız” dedi.
İLERİSİ İ��İN
ŞİMDİDEN İSTİMLÂK
Sadıkbey içme suyu arıtma tesisi civarında bulunan parsellerin teknik altyapı alanı olarak planlandığından kamulaştırılması, kamulaştırma şartı ve bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, söz konusu alanın Antalya-İzmir yolu üzerinde sağ tarafta kalan Belediye’nin büyüme alanı olan ve ikinci tesis yapılacak olan yerde şahıslara ait tarlaların ileriki yıllar için istimlâkinin şimdiden yapıldığını kaydetti.  
ENCÜMEN’E YETKİ VERİLDİ
Sinanpaşa Mahallesi’nde Kadınlar Pazarının 464 ada, 52 parselin Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınması, satın alma şart ve bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Kadınlar Pazarında bitirilen projenin kurula sunulacağını açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Ancak yapacağımız proje için orada ısı merkezi yapacak alana ihtiyaç var. Kadınlar Pazarının arka kısmında vatandaşa ait bir yeri satın almamız gerekiyordu. 170 bin TL’ye burayı satın alıyoruz. İnşallah şehrimiz güzel bir tarihi çarşıya kavuşacak” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten bu proje kapsamında Germiyanoğlu Türbesinin yıkılacağını, bodrum katıyla birlikte üç katlı bir proje gerçekleştirileceğini kaydetti. Mal sahipleriyle mutabakat sağlandığını belirten Örten, taş kaplama malzeme kullanılacağını, projenin kurul tarafından onaylandığını dile getirdi.
KOMİSYON RAPORLARI
 KABUL EDİLDİ
Erenler Mahallesinin kuzeyi ile Çayırbağ Belediye sınırlarına kadar olan bölge de ilave imar planı yapılabilmesi için kurum ve kuruluşlardan görüş alınmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Çetinkaya Mahallesinde 3113 ada da imar plan değişikliği yapılarak pazar alanından ticaret alanına dönüştürülmesi teklifini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Örnekevler Mahallesi 859 ada, 196 parselin mevcut okula ilavesi teklifini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Sadıkbey Mahallesi 2687 parselde bulunan mevcut akaryakıt ve LPG istasyonuna ilave inşaat yapılabilmesi için imar plan notlarına Turizm ve Ticaret Alanlarının da eklenmesi teklifi kabul edildi.
PARKIN İSMİ
DEVLET BAHÇELİ OLDU
Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu adına Halil İbrahim Baykara tarafından verilen önergede Konya yolu istikametinde bulunan Devlet Parkı isminin “Devlet Bahçeli Parkı” olarak değiştirilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi. Çoban, “Sağ olsun zaten burayı MHP’li bir Belediye Başkanımız yapmıştı. Onun yaptığı parka da onun Genel Başkanının adı bizce de yakışır, uygundur” dedi.
YENİLEMEYE İZİN YOK
MHP Belediye Meclis Üyesi İlker Çelikoğlu, toplantı sonunda söz alarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Cumhuriyet Meydanı çalışması kapsamında yenilendiğini belirttiği Telekom binasının akıbetini sordu. Çoban şöyle konuştu: “Orada öyle bir şey var ki, sadece Afyon’un, Ege bölgesinin değil tüm Türkiye’nin haberleşmesi oradan geçiyor. Bununla ilgili çok ciddi yatırımlar gerekiyor. Sadece bir bina olursa halledeceğiz. Mübalağasız tüm Türkiye’nin haberleşmesi o binadan geçiyor. Fakat yenileme diye bir şey yok. Yapılan iş boya, badanadır. Biz yenilemeye izin vermiyoruz. Sadece dışını boyuyorlar. Yeni bir yapıya biz hem oraya hem de 2. Vakıf İş Hanına izin vermiyoruz. Ayrıca 2. Vakıf İş Hanının arsası değerli bir arsa. Vakıflar’a 7 milyon TL değerinde bir arsa önenerek Cuma günü konu ile ilgili yazıyı gönderdik.”
Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısı 01 Kasım Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti