Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınların eğitimi, yeni nesillerin eğitimi demek

Bu haberin fotoğrafı yok
Kadınların eğitimi, yeni nesillerin eğitimi demek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Afyonkarahisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, kadınların eğitim düzeyinin yükselmesinin, genç neslin eğitim düzeyinin de yükselmesi anlamına geldiğini söyledi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Barosu, Kent Konseyi ve Türk Anneler Derneği, bir seminer düzenledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Çizmeci, “Kadınların eğitim düzeylerinin artması demek yeni neslin de eğitim düzeylerinin yüksek olması demektir. Kadınlarımızın ekonomiye olan katkısı her geçen gün artmaktadır. Kadınlarımızın her zaman yanındayız” dedi.
İNSAN, AİLESİNİN YANINDA MUTLU
İnsanların kendilerini ailelerinin yanında mutlu hissettiklerini hatırlatan Çizmeci, “İnsanın en mutlu olduğu yer ailesidir. Ailesi dışında insanı mutlu eden başka bir ortam yoktur. Her bireyin kendilerine göre vazifeleri ve hakları vardır. Kadın anne ise anne sorumluluklarıyla, eş ise eş sorumlulukla yükümlüdür. Erkeğin de eş olarak sorumlulukları vardır. Kadın ve erkeği birbirini tamamlamak üzere yaratılmıştır Her zaman onların hizmetinde yanındayız. Bir toplumda kadın mutlu ve huzurlu ise, o toplum sağlamdır. O toplum geleceğine dair hedeflerini en yüksek seviyede belirleyebilir. Ailede kadının mutluluğu demek, erkeğin mutluluğu demektir” diye konuştu.
ERKEKLER DÜNYAYI,
KADINLAR ERKEKLERİ YÖNETİR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 12 Eylül 2010 referandumuyla birlikte kadınlara pozitif ayrımcılık getirildiğini belirtti. Çoban, “Biz erkeklerin günü yok ama kadınların günü var. Güzel bir şey. Dünyaya baktığımız zaman biz erkekler, dünyayı idare ederiz, kadınlar da bizleri idare eder. Onlar en büyük morali veriyorlar.
Artık kadınlar için pozitif ayrımcılık var” ifadelerini kullandı.
HANIMLAR LOKALİ KURULUYOR
Hanımlar Lokali projesinin ilerlediğine dikkat çeken Çoban, “Hanımlar Lokali projemiz vardı. Bunun projesini bitirdik, ihalesini yaptık. İnşaat şu anda başladı. Çok büyük bir ihtimalle Ağustos ya da Eylül ayı içerisinde bu hizmeti alacağız. Burada çok büyük kapalı alanlarımız var. Kurs merkezlerimiz, kabul salonlarımız, aktivite alanlarımız, sergi salonlarımız, kafetaryamız, her şeyimiz var. Yüzme havuzumuz var, saunamız var. Çok kaliteli bir park da yapacağız” dedi.
BÜTÇEYE KATKI İMKANI
Çoban, şöyle devam etti: “Taş Medresemizin restorasyonu bitti. Orada da hanım kardeşlerimizin el ürünlerini yapmak ve satmak istiyoruz. Akarçay projemiz de bitti. Afyonkarahisar’ın hamurişleri, nakışları, keçe ürünleri vardır. Hanım kardeşlerimiz bunları yapıp satsınlar ki aile bütçelerine katkıda bulunsunlar. Cam işleme atölyesi, takı atölyesi kurulması gönlümden geçiyor.”
KADIN VE ERKEK EŞİT
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulmasının ardından kadınlara yönelik düzenlemelerin arttığını vurguladı. Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Şiddete maruz kalan kadınların korunup kollanması için talimatlar geliyor. Toplumun kadın konusunda belirli bir seviyeye gelmesi biraz daha zaman alacak düzeyde. Bizim aşmamız gereken çok merhaleler var. Erkekler, kadınlara iyi davranmadıkları için öbür dünyada çok dayak yiyecekler deniyor. Kadın ve erkek tamamen eşit yaratılmış. Bazı yönlerden zeka durumu bakımından erkeklerden daha ileride. Bazen bütün ödülleri kız çocuklara vermek durumunda kalıyoruz. Toplum olarak bu insanların beyninden faydalanamamışız biz.”
SERGİ BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardından, Yönetim Danışmanı Melek Aktan, Yrd. Doç. Dr. Berfu İlter ve Biyo Mühendisi Merve Şensoy, kadın girişimcilikle ilgili sunumlar yaptı. Daha sonra Avukat Fatma Kiriş, Avukat Gönül Ar Güngör ve Avukat Merve Koyuncu, kadına şiddet ve kadın hakları konularında bilgi verdi. Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sevgi Aytulun kadınların ve çocukların korunması konularında sunum yaptı. Seminer sonunda, konuşmacılara Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Tülin Helvacıoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu tarafından kadın ve çocukların korunmasına yönelik yaptıkları faaliyetlerden dolayı Halise Saygı, Gülenay Yalçınkaya ve Ferhan Altınbay’a plaket verildi.
Seminer programının ardından eski Emek binası otoparkında sergilenen fotoğraf ve yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol mensupları ve kadınlara, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri karanfil dağıttı. Sergide, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından müzik şöleni sunuldu.
Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, kadın derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti