Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadroya geçişte ayırım yapılmamalı” – Kocatepe Gazetesi

“Kadroya geçişte ayırım yapılmamalı” – Kocatepe Gazetesi
“Kadroya geçişte ayırım yapılmamalı”

Karayolları 31. Şube Şefliği bahçesinde gerçekleşen Yol-İş Sendikası Konya 1 Nolu Şube 31. Şube İşyeri Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Fidan’ın basın açıklamasına sendika üyeleri ve çalışanlar katıldı.
“BİZLERDE HAYAL
KIRIKLIĞI OLUŞTURDU”
696 Sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarında taşeronların çalıştırdığı işçilerin kadroya alınmasının memnuniyet olşuturduğunu anlatan Fidan, “Ancak 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, Karayolları’nda asıl işin bir parçası olan yol bakım ve onarım hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri ‘anahtar teslimi’ olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçilerin, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki HGS dâhil her türlü asıl işleri yapan işçilerin kadroya alınmaması, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nde çalışan işçilerin kapsam dışı bırakılması, İl Özel İdarelerinde 5 ay 29 gün çalışan işçilerin ise çalışma süreleri,4 ay uzatılma hakkından yoksun bırakılması, bizlerde hayal kırıklığı oluşturmuş, çalışanları aileleri ile birlikte üzmüştür” ifadelerine yer verdi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN TAM
BİLGİLENDİRİLMEDİĞİ KANATİNDEYİZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili tam bilgilendirilmediğini düşündüğünü söyleyen Fidan, “Kadroya geçişte taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapılması, bizde ve kamuoyunda Cumhurbaşkanımızın tam olarak bilgilendirilmediği kanaatini uyandırmıştı. Bizler, Karayolları Genel Müdürlüğünde muvazaalı yani kanuna karşı hileli olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, taşeron yanında çalışan işçi arkadaşlarımızın kurumlarında kadrolarına geçirilmesini, İl Özel İdareleri’nde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil, doğrudan kadroya alınmalarını, Belediyelerde ve İI Özel İdareleri’nde kısmi süreli olarak 5 ay 29 gün çalışan işçilerimizin ise çalışma sürelerinin 4 ay uzatılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
“İŞÇİLERİ DE AİLELERİYLE
BİRLİKTE SEVİNDİRECEKLERİNE İNANIYORUZ”
Mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inandıklarını aktaran Fidan, “Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin taşeron yanında çalışan işçiler arasında ayrım yapan ve adil olmayan bu düzenlemeyi değiştireceklerini, tüm taşeron işçilerinin başlangıçta açıklandığı gibi kapsama alınıp kadrolarına kavuşacaklarını bekliyor, Cumhurbaşkanımızın mağdur edilen bu işçileri de aileleriyle birlikte sevindireceklerine inanıyoruz” diye konuştu.