Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KAFİRLERE ASLA GÜVENİLMEZ

İster müşrik olsun, ister münafık olsun kâfirlerin ortak özelliği güvenilmez oluşlarıdır. Bu sebepledir ki Müslümanların aile ve devlet sırlarını onlara bildirmesi yasak edilmiştir. Çünkü dostluklarına kesin olarak güvenmek, İslâmî açıdan mümkün değildir. Zayıf olurlarsa Müslümanlara kötülükleri dokunmaz. Kuvvetli duruma gelirlerse, sözlerinden dö¬nebilirler. Kâfirlerin bu durumlarına Kur’an-ı kerimde dikkat çekilir:
“Ey müminler! Din kardeşlerinizden başkasını (kâfir ve münafıkları) dost edinmeyin: Onlar size fenalık yapmakta, fesad çıkarmakta kusur etmezler ve sıkıntaya girmenizi arzu ederler. Onların size karşı olan kin ve düşmanlıkları ağızlarından meydana dökülmüştür. Kalblerinde gizledikleri düşmanlık ise daha büyüktür. Onların düşmanlıklarına dâir âyetleri açıkladık, eğer düşünür ve anlarsanız…” (Ali imran 3/ 118)
“İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, hâlbuki onlar sizi sevmezler, siz kitap(lar)ın hepsine inanırsınız, onlarsa sizinle buluştukları zaman “inandık” derler. Başbaşa kaldıkları zaman da kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki: “kininizle geberin!”. Şüphesiz ki Allah göğüslerin (gönüllerin) özünü bilir.” (Ali İmran, 3/119)
“Sizlere bir iyilik dokunursa bu; onları üzer. Ama başınıza bir felâket gelirse, buna sevinirler. Sabreder ve sakınırsanız, onların hilesi size hiçbir zarar veremez… Şüphesiz ki Allah, onların yaptıklarını kuşatmıştır.” (Ali imran 3/120)
Kur’an-ı kerim kâfirlere güvenmek ve onarın bizi asla sevmeyecekleri konusunda hükmünü açıkça ortaya koyar ve bu nokta da Müslümanları uyarır:
”Sen onların kendi dinlerine uymadıkça ne Yahudiler, ne de Hıristiyanlar senden razı olmazlar…”(Bakara: 2/120.)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER