Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kahraman” Karacaören – Kocatepe Gazetesi

Çay ilçesine bağlı Karacaören
"Kahraman" Karacaören

Çay ilçesine bağlı Karacaören Beldesi, eşine az rastlanan bir kahramanlık öyküsüne imza atıyor. Karacaören, 2016 yılında 3 şehit verdi. Mehmet Esen ve Fatih Ak, Hakkari’de; Fatih Olcay ise Suriye’nin El-Bab Bölgesi’nde şehit oldu.
400’Ü AŞKIN GENÇ GÖREVDE
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın verdiği bilgilere göre 3200 nüfuslu beldede şu anda 400’ü aşkın uzman çavuş, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Suriye’nin El Bab Bölgesi’nde vatan savunmasında ön cephede yer alıyor.
DEVLET VE VATAN UĞRUNDA HİZMET
Hali hazırda çoğu uzman çavuş olarak görev yapan Karacaörenli gençlere, 200’ün üzerinde gencin daha katılması bekleniyor. Askerden terhis alan gençler, uzman çavuşluk sınavına girerek devlet ve vatan uğrunda hizmet etmek istiyor.İsmail Kumartaşlı, “Belde, bu özelliğiyle, belki de Türkiye’de örneği olmayan bir tarihe imza atıyor. Biz Karacaörenimiz’e ‘kahraman’ unvanının layık görülmesini istiyoruz” dedi.
SEKA’NIN
KAPATILMASI DA ETKİLEDİ
3200 nüfuslu Karacaören’in neredeyse bütün gençlerinin uzman çavuşluğa yönelmesinde, Karacaören insanının vatanseverliği ile birlikte, bölgedeki Türkiye Selüloz Ve Kağıt Fabrikaları (SEKA) işletmesinin kapatılmasının da etkili olduğu belirtiliyor. SEKA’ya kâğıt malzemesi toplayarak geçimini sağlayan aileler, SEKA kapandıktan sonra ekonomik zorluğu aşmak için farklı sektörlerdeki alanlarda çalışmaya başladı. >> Murat ARISOY’un Haberi