Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’ın ilçeleri nelerdir?

Ülkemizin güzide şehirlerinden, geçmişi kahramanlıklarla dolu Kahramanmaraş, insanlar arasında büyük bir merak uyandırıyor. Kahramanmaraş’ın ilçeleri nelerdir? Kaç ilçesi vardır? gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Ülkemizin güzide şehirlerinden, geçmişi

Kurtuluş Savaşı’nın ardından milli mücadeleye katılmayan tek bir ferdin dahi olmadığı Maraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 7 Şubat 1973 tarihinde karar ile “Kahraman” unvanı verildi. Ülkemizin bu güzide şehirlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ı gezmek isteyenler ise kaç ilçesi olduğunu merak ediyor.

Kahramanmaraş’ın ilçeleri nelerdir?

Kahramanmaraş’ın toplam 11 adet ilçesi bulunuyor. Bunlar; merkez ilçelerden birisi olan Onikişubat İlçesi, merkez ilçelerden Dulkadiroğlu İlçesi, il merkezinin 162 kilometre kuzey doğusunda yer alan Elbistan, Kahramanmaraş’ın 146 kilometre kuzeyinde yer alan Afşin, il merkezine uzaklığı 26 kilometre olan Türkoğlu, il merkezine 48 kilometre mesafede olan Pazarcık, il merkezine 91 kilometre uzaklıktaki Göksun, il merkezine 83 kilometre uzaklıktaki Andırın, il merkezine uzaklığı 64 kilometre olan Çağlayancerit, il merkezine 152 kilometre uzaklıktaki Nurhak ve İl merkezine 169 kilometre uzaklıktaki Ekinözü ilçeleridir.

Kahramanmaraş'ın ilçeleri nelerdir Kahramanmaraş'ın ilçeleri nelerdir