Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahveciler Odası’nda başkan değişti

Kahveciler Odası’nda başkan değişti

Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası 2022 yılı olağan seçiminde oy kullanan oda üyelerinin 154’ünün oyunu alan Yusuf Selçuk Yıldırım ve ekibi yönetime seçildi. Oda Başkanı Atila Kocabaş 113 oy alarak seçimi kaybetti. Sandıktan 3 geçersiz oy çıktı

 

Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası’nın 358 üyesinden 276’sının oy kullandığı seçim sonucu sandıktan Oda Başkanı Atila Kocabaş’a 113 oy, rakibi Yusuf Selçuk Yıldırım’a 154 oy çıktı. Seçimde 3 geçersiz oy kullanıldı.
TARTIŞMA BÜYÜMEDEN SONA ERDİ
Seçim öncesi genel kurul toplantısı başlangıcında küresel salgın tedbirleri nedeniyle toplantıya misafir kabul edilmeyeceğini belirten Oda’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Atila Kocabaş ile yönetime seçilen Yusuf Selçuk Yıldırım arasında bu konuda sözlü tartışma yaşandı. Tartışma büyümeden sona erdi. Yıldırım, Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün ve misafirlerin neden salona alınmadıklarını ve polisin dışında özel güvenlik görevlilerinin görev alması nedeniyle Kocabaş’la görüş ayrılığına düştü.
YILDIRIM: ARTIK GÜN DEĞİŞİM GÜNÜ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurul raporları tek tek okunarak oybirliği ile ibra edildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde ilk sözü Oda Başkanı seçilen Yusuf Selçuk Yıldırım aldı. Oda Başkanı Atila Kocabaş’ı yönetim anlayışını eleştiren Yıldırım, “Bu seçimle odamızı 4 yıl boyunca yönetecek kadroyu seçeceğiz. Allah nasip eder, oda üyelerimiz takdir gösterirlerse odamızın yönetimine talibiz. Çünkü odamızın taze bir kana, genç, dinamik, enerjik bir kadroya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple hizmete talibiz. Bunun için heyecanlıyız ve üyelerimizin desteğini bekliyoruz. Artık gün değişim günüdür. Bunu tayin edecekler üyelerimizdir. Sayın Oda Başkanımız geçtiğimiz dönem ‘Bu benim son dönemim demiştiniz. Bakıyorum yine adaysınız. Allah aşkına söz bu kadar ucuz mu? Bu davranışı arkadaşlarımızın takdirine bırakıyorum.” dedi.
KOCABAŞ: SON DÖNEMİM DİYE BİRŞEY SÖYLEMEDİM
Oda’nın eski Başkanı Atila Kocabaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Genel kurul toplantımıza ve seçimimize katılan oda üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Dört dönemdir odamızın Başkanlığını yürütüyorum. Allah nasip ederse bir dönem daha devam edeceğimi söyledim. Yusuf bey benden için ‘son dönemim’ diyerek aday oldu diyerek üyelerimizi ziyaretlerinde bu hususu ön plana çıkardı. Ben Yusuf beye son dönem diye bir şey söylemedim. İlk aday olduğunda kendisine yönetim olarak beraber olalım demiştim. Böylece odayı ve esnafı tanımasını söylemiştim. Aday olmayı düşünmediğini söylemişti sonradan başkan adayı oldu. Başımızın üzerinde yeri vardır. Oda üyesi olan tüm esnaflarımızın aday olmaya ve çalışma yapmaya hakkı vardır.”
BEYAZ LİSTEYE SANDIKTAN 113 OY ÇIKTI
Oda Başkanı Atila Kocabaş’ın Başkan adaylığındaki beyaz renkli listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Fehmi Nizamoğlu, Ali Osman Lafçı, Osman Kundak, Hüseyin Savaş, Barış Karayiğit ve Murat Ekşi yer aldı. Denetim Kurulu Üyeliklerinde de; Yasin Uysal, Yunus Emre Dinler ve Mehmet Yaman bulunuyor.
YEŞİL LİSTEYE 154 OY VERİLDİ
Seçime yeşil renkli liste ile katılan Yusuf Selçuk Yıldırım’ın Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyeliklerine; Muhammed Çelik, Serhat Tugan, Mehmet Bayram, Ramazan Poyraz, İrfan Omay, Murat Tercan yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine ise; Mehmet Kasabalı, Dilek Başer, Süleyman Yılmaz Kandemir seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

Üstün: Genel kurul toplantısına alınmadık

 

Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz
Üstün, Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf
Odası genel kurul toplantısına Oda Başkanı
Atila Kocabaş taraftarları dışında şahsı ve
arkadaşlarının alınmadığını söyledi

Cengiz Üstün, Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası genel kurul toplantısına arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini ancak salona alınmadıklarını ifade etti.
Polisin yanı sıra görev alan özel güvenlik biriminin müdahalesiyle genel kurul toplantı salonuna alınmadıklarını belirten Üstün şöyle konuştu: “Maalesef güvenlik kuvvetlerinin müdahalesiyle salona alınmadık.
Ancak mevcut başkan zat-ı muhterem bizim salona giremeyeceğimizi ifade etti. Bir esnaf oda başkanı olarak benim içeriye girmememle kimden ne saklanıyor? Bu seçim esnafın seçimidir, bizde esnaf için geldik. Oda Başkanının yanı sıra seçime aday olan Yusuf Selçuk Yıldırım’la birlikte içeriye alınmadık. Oda Başkanı Atila Kocabaş’ın taraftarları o sırada sözlü saldırılarda bulunarak arkadaşlarımızla tartıştılar. Biz içeriye girmeyelim çok sorun değil ama esnafın seçiminde esnaf olmalıdır. Her zaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nde (ESOB) yaptıkları şeyleri burada da yaptılar. Ancak seçim sonucu akşam saat 17.00’de sandık açıldığında esnaf tabiki tercih ettiği noktayı bilir. Bu şekilde hareketleri yapılıyor. Ehliyet ve liyakat dedik. Maalesef bunlardan uzak kendi taraftarlarını salon içerisine alarak seçim yapıyorlar. Sağlık olsun ne diyelim. İnşallah bu devirde bitecek. Ehliyet ve liyakat sahibi Oda Başkanları aday olup gereğini yapacaklar. İnşallah beşinci aya kadar herşey düzelecek diye düşünüyorum.”