Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, adalet ve liyakatın parolaları olduğunu söyleyerek, “Afyonkarahisar’da şöyle bir tabir vardır. ‘Kale’nin yapıldığını, çivinin çakıldığını biliyoruz.’ diye! Hangi sokakta hangi problem var, hangi mahallede, hangi aile oturur ya da Afyonkarahisar’ın genişleme yönünü neresi olmalıdır? Sanayileşme alanı imarda nasıl düzenlenmelidir? Bunların bilincindeyiz.” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, beraberinde MHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, Çarşamba Pazarı, Harb-İş Pazarı ile Cezaevinden-Şuhut Kavşağına kadar esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

“MÜLTECİ KONUSU İKİ NOKTADA ELE ALINMALI”

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, mülteci konusunun iki noktada ele alınması gerektiğini söyleyerek, “Kişisel ve ülkesel olarak konuyu ele almak gerekir. Kişisel olarak ben de bundan rahatsızım aslında. Ortamın böyle olmaması gerekiyor. Bu insanların bu kadar rahat olmaması gerekiyor. İnsanlarımızın bu kadar rahatsız edilmemesi gerekiyor. Şahsi fikrim bu noktadadır. Ama burada masanın diğer tarafına geçtiğinizde yönetim noktasında konuyu değerlendirdiğinizde ülkemizin bir gerçeği var. Ülke yönetiminin gerektirdiği durumlar söz konusu. Türkiye tüm İslam Âleminin odak noktalarından bir tanesidir. İnsanlar burayı medet kapısı olarak sığınma noktası olarak görüyorlar. Ülkemizde bunu bir milli politika olarak kabul etmiş durumda. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kapılarını, insanları aşmışken bu insanlara barınma imkânı ve insani vazifelerini yerine getirme imkânı sağlamışken, biz kalkıp de Sezer Küçükkurt olarak ben bu insanlara ‘Çıkın gidin defolun.’ dersem burada hem ülkeme ve milletime yanlışlık yapmış olurum hem de yönetimsel noktadaki yetkilerimi istismar etmiş olurum. Ama bu demek değil ki bu insanlar her istediğini yapabilsin, elini kolunu sallaya sallaya iş yeri açılabilsin. Bu noktada yasaların izin verdiği Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilgili tüzüklerinin, yönetmeliklerinin izin verdiği noktalar denetlenmeli. Afyonkarahisar’daki esnafımız bazı şartları yerine getirirken, bazı yükümlülüklerle boğuşurken, diğer taraftan bu misafirlerimizin o şartlardan bağımsız olması bence düşünülemez. Yani örneğin bir esnaf kardeşimiz bir işi yaparken hangi şartları yerine getirmesi gerekiyorsa diğer insanların da aynı şartları tabi olması gerekir. Bahsettiğimiz üzere adalet ve liyakat parolamız, düsturumuz bu olmalı. Bu esnafla ilgili de mültecilerle ilgili de çalışanlarla ilgili de her konuda Allah’ın izniyle öne çıkacak.” ifadelerini kullandı.

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

“KALE’NİN YAPILDIĞINI, ÇİVİNİN ÇAKILDIĞINI BİLİYORUZ”

“Yerli ve mili aday olarak lanse ediliyoruz.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Çünkü Afyonkarahisar’ın yerli ailelerinden bir tanesiyiz. Şöyle anlaşılmasın, diğer adaylar yerli ve milli değil mi gibi bir algı oluşmasın. Bizim özelliklerimizi, şahsi vasıflarımızı biraz öne çıkarmaya çalışıyorlar. Sağ olsunlar yerli ve millilikten kastedilen şudur. Afyonkarahisar’da şöyle bir tabir vardır. ‘Kale’nin yapıldığını, çivinin çakıldığını biliyoruz.’ diye hangi sokakta hangi problem var, hangi mahallede, hangi aile oturur ya da Afyonkarahisar’ın genişleme yönünü neresi olmalıdır? Sanayileşme alanı imarda nasıl düzenlenmelidir? Bunların bilincinde olan insanlarız. Bunlara vakıf insanlarız. Hani yelpazeyi biraz geniş tutmaya çalıştım, sokaktaki, çukurda da bir fikrimiz var. Afyonkarahisar’ın geleceğine yönelik 20 yıllık, 50 yıllık vizyonuna yönelik de fikirlerimiz var. Bahsedilmek istenen kastedilmek istenen bu noktadır. Bunu da atalarımız çok güzel izah etmişler. Kale’nin yapıldığını, çivinin çakıldığını Allah’ın izniyle biliriz. Bundan başka bir maksat yok. Başka insanlara suçlayıcı bir durum yok burada. Bu bizimle ilgili bir durumdur.” şeklinde konuştu.

“ASKER GECESİNE KATILDI, BÜYÜKLERLE BİR ARAYA GELDİ”

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu ile İl ve Merkez İlçe yöneticileriyle birlikte asker uğurlama gecesine katıldı. Küçükkurt, “Rabbim tüm Mehmetçiklerimize hayırlısıyla gidip dönmeyi nasip etsin.” dedi.

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

Afyonkarahisar Balçıkhisarlılar Dernek Başkanı Ali Rıza Kumrular ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Başkan Kumrular ve dernek üyelerine hoş sohbetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederken, “Derneklerimizin desteği ile Afyonkarahisarımızı daha güzel bir şehir haline getireceğiz.” diye konuştu.

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

Kahvehane ziyaretlerine Afyonkarahisar’ın en eski kahvehanelerinden Fişneli Kahvesi ile başlayan Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, şahsının çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Fişneli’nin Kahvesi’nde Afyon’un köşe taşı olan değerli büyüklerimizle sohbet etti.

“Kale’nin Yapıldığını, Çivinin Çakıldığını Biliyoruz”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti