Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalitesiz kömüre geçit yok – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kalitesiz kömüre geçit yok

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Çevre Denetim ekibi tarafından şehre kaçak olarak giren 50 ton kalitesiz kömür yakalandı

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, denetim ekibi tarafından el konulan kalitesiz kömürün, il dışına çıkartıldığı bildirildi.
Ekipler, hava kirliliğine meydan vermemek için denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini bildirdi. Bu yıl yerli kömürlerde 4800 Kcal (kilokalori), sınır değer kabul edilirken, ithal kömürde bu değerin 6400 Kcal (kilokalori) olduğu, bu değerlerin altında kömür satışı ve kullanımının tespit edilmesi halinde 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereği cezai işlem uygulanacağı açıklandı.
Vatandaşların mağdur olmaması için Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen kömür özelliklerine dikkat etmeleri, kesinlikle kalitesiz kömür kullanmamaları ve baca temizliğini her yıl rutin olarak yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca insan sağlığı açısından hava kirliliği büyük önem taşıdığından kirli havanın astım, bronşit gibi hastalıklara neden olduğu biliniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti