Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamp’ta FETÖ ve PKK ile mücadele masaya yatırıldı

Kamp’ta FETÖ ve PKK ile mücadele masaya yatırıldı
Kamp’ta FETÖ ve PKK ile mücadele masaya yatırıldı

Yaygın basın kuruluşlarında çıkan haberlere göre Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti 26’ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda sunum yaptı. Bu sunumlar arasında FETÖ ve PKK ile mücadele başlıkları öne çıktı.
ZAMANI GELİNCE
MÜDAHİL OLACAĞIZ
İdlib Harekâtı hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Biz bekliyoruz. Zamanı gelince müdahil olacağız. PYD koridorunun denize açılmaması için İdlib önemli. Kontrolü PYD’ye bırakmamız lazım” dedi.
MİLLİ SAVUNMA ATAĞI
Canikli, FETÖ’cülerin ayıklanmasının ardından TSK içinde bir boşluk oluştuğunu belirterek, bu boşluğun diğer üniversite mezunlarından karşılandığını söyledi. Canikli “Hürkuş’u silahlandırdık. Artık ‘yüzde 100 yerli’ diyebiliriz. Müşterileri de var. Altay tankı yüzde 40 yerli ama çalışmalar devam ediyor. Atak helikopterinde çok iyi bir aşamadayız seri üretime geçeceğiz” diye konuştu.
“O EVLER HÂLÂ FAAL”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen operasyonla ilgili, “2 PKK’lı yakalanmıştı. Onların itiraflarından ve verdikleri istihbari bilgilerden yola çıkarak o bölgeyi kontrol altına aldık ve operasyon gerçekleştirdik” dedi. Soylu, “Son dönemde FETÖ’nüngaybubet evlerine operasyon yapıldı. O evler hâlâ faaliyetlerine devam ediyor. Yurt içinde de bu evlerden var ama asıl faaliyetlerinin devam ettiği yer yurt dışı” dedi.
YURTDIŞINDA DA
MÜCADELE EDİLİYOR
Bu konuda bir sunum yapan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, FETÖ ile mücadelede gelinen aşamayı anlattı. Çavuşoğlu şunları söyledi: “Bu yapının yurt dışı örgütlenmelerine karşı mücadele veriyoruz. Mesela ‘Kimse Yok mu’ derneğinin uluslararası arenada üye olduğu kuruluşa başvurduk ve onları o kuruluştan çıkarttırdık. Yurt dışında kapattırdığımız çok sayıda FETÖ’cü dernek var.” Terör örgütlerine yapılan operasyonların ülkeye etkisine değinen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise “DEAŞ’ın çökertiliyor olması Türkiye ekonomisi açısından önemli” dedi.
TİCARET DOĞUYA KAYIYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, “Dünya ticareti eskiden doğudan batıya doğru idi şimdi batıdan doğuya doğru kayıyor. Bu durum ülkemizde ulaştırmada avantaj sağlıyor. 503 ana ulaştırma projemiz var. Bu ana projeler 3 bini aşkın küçük projeye ayrılıyor. Hava trafiğinde de ağırlık batıdan doğuya doğru kayıyor” ifadelerini kullandı.
JEOFİZİK HARİTASI ÇIKARILIYOR
Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılı içerisinde Türkiye’deki tüm illere doğalgaz ulaşacağını, 2019 yılı sonuna kadar ise 200’ün üzerinde ilçeye doğalgaz bağlanmış olacağını belirtti. Albayrak, “Türkiye jeofizik haritasını 2018’de tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz” dedi.

 

“İHANET OLMADIĞI SÜRECE KİMSE DIŞLANMAZ”

 

Afyonkarahisar’daki AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, köşe yazarlarının da gündeminde yer aldı. İşte bazı köşe yazıları:

 

YAVUZ DONAT/SABAH GAZETESİ
İktidarın “Afyon kampı” sona erdi.
Şimdi… “Gaza basılacak… Vites yükseltilecek.” Ancak bu yapılırken “Bir hususa” özen gösterilecek.
Belediyelerdeki (Ve örgütlerdeki) değişim operasyonlarının “Kırgınlıklara” yol açmamasına.
Şöyle özetleyelim:
“Şehrin hukuku… Vatandaşın hukuku” korunurken… Değiştirilecek belediye başkanının “Onuruna, gururuna, hukukuna” da dikkat edilecek.

 

MEHMET METİNER/ STAR GAZETESİ

 

AK Parti’mizin Afyon Kampı’nda belediye başkanlarımızın durumu masaya yatırılmadı.
Münhasıran hangi belediye başkanlarımızın ipinin çekileceği ise hiç konuşulmadı.
Genel Başkanımız/liderimiz Erdoğan açılış konuşmasında, millet tarafından istenen bu değişimin gerçekleştirileceği vurgusunu yaptı.
Bunun dışında diğer toplantıların hiçbirinde bu mesele gündeme getirilmedi.

Afyon Kampı’nda belediye başkanları meselesinin konuşulup karara bağlanacağını kendinden emin tavırlarla iddia eden o AK Parti uzmanlarına o televizyonlar tekrar mikrofon uzatmaya devam edecekler biliyorum.
Ve onlar da başkaca yalanlar üzerinden hayatlarını sürdürecekler, hiçbir şey olmamış gibi.
AK Parti’yi kafasına takan köşe yazarları da uydurmaya devam edecekler.
Liderimizin açılış konuşmasında söylediği bir laf üzerinden ürettikleri magazinel yorumlar gibi.

AK Parti’de liderimizin de dediği gibi görev istenmez, verilir.
İhanet olmadığı sürece liderimiz kimseyi dışlamaz ve herkese de uygun gördüğü görevi verir.
Afyon Kampı’mızda hangi belediye başkanlarımızın görevden alınacağı meselesi isimler bazında konuşulmadı ama liderimizin ağzından ifade edildiği üzere bundan sonraki süreçte milletin istemediklerinin artık o makamlarda kalamayacakları da kesin bir dille netleştirilmiş oldu.Yürekten inanıyorum: Liderimizin öngördüğü doğrultuda gerçekleşecek değişimle AK Parti çok daha güçlenecektir.

 

YAVUZ DONAT/SABAH GAZETESİ
İktidarın “Afyon kampı” sona erdi.
Şimdi… “Gaza basılacak… Vites yükseltilecek.” Ancak bu yapılırken “Bir hususa” özen gösterilecek.
Belediyelerdeki (Ve örgütlerdeki) değişim operasyonlarının “Kırgınlıklara” yol açmamasına.
Şöyle özetleyelim:
“Şehrin hukuku… Vatandaşın hukuku” korunurken… Değiştirilecek belediye başkanının “Onuruna, gururuna, hukukuna” da dikkat edilecek.

 

YASİN AKTAY/ YENİ ŞAFAK GAZETESİ

 

15 yıl önce Türkiye nispeten içine kapanıktı, sorunlarının çoğunu da kendi iç gündemiyle tüketiyordu. 15 yıl sonra Türkiye dünyada ekonomisi 17. Dünya siyasetinde görmezden gelinemeyecek bir rolü ve etkisi olan bir ülke. O yüzden hiçbir iç meselemiz dünyadan bağımsız olamadığı gibi, dünyada olup biten hiçbir şeye bigane kalamadığımız bir konumdayız. Bu konum elbette bize daha çok sorumluluk ve yeni roller yüklüyor. Bu rolü iyi anlamalı, iyi çalışmalı, hedefleri büyütmeliyiz. Bu yüzden bu istişare toplantısının başlığı “Hep  birlikte Büyük Hedeflere” şeklinde konulmuştu.
Ülke içinde kendi vatandaşımıza karşı 15 yıllık iktidardan sonra, “karşımızdaki statüko veya direnç” diyerek sığınabileceğimiz hiçbir mazeretimiz yok.
En iyi olmak ve hep iyi olmak zorundayız.
Elbetteki bu konuda yapılacak, söylenecek çok şey var.
Yapmaya ve söylemeye devam edeceğiz.