Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kamu düzeni için insan haklarına saygı şart”

“Kamu düzeni için insan haklarına saygı şart”

Vali Mustafa Tutulmaz, kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı ve itaatin şart olduğunu söyledi

 

10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Mustafa Tutulmaz, “Birleşmiş Milletler Antlaşmasında önemli bir yer tutan İnsan Hakları, 10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” ile özel bir düzenlemeye konu olmuştur. BM Genel Kurulunun kabul ettiği Beyanname, ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949′ da onaylanmıştır. Bu düzenlemenin, insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla, 10 Aralık, Dünya İnsan Haklan Günü olarak kutlanmaktadır. Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bireylerin kanunlar önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan, hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliklerindendir. Kamu düzeninin bekası ve toplumda huzur ve barışın sağlanması için insan haklarına saygı ve itaat şarttır. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, çağdaş ve sosyal yaşamın gereklerine uyan bir toplumda, barış ve huzur ortamı her zaman hakim olacaktır. Bu bağlamda; tüm kamu, kurum ve kuruluşları ile özellikle medya kuruluşlarına, insanlarımızın insan hakları konusunda bilgilendirilmesindeki ve hak arama bilincinin geliştirilmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ederim. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 71. Yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlar; Selam ve Saygılarımı sunarım.” dedi.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal’da 10 Aralık, Dünya İnsan Haklan Günü nedeniyle mesaj yayınladılar.