Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu hizmetleri hızlandırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kamu hizmetleri hızlandırılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kamu hizmetlerinin hızlandırılmasını öngören tasarıdan sonra, elektronik ortamda vatandaşa hizmet vermenin önündeki zorlukların büyük bir kısmının aşılacağını söyledi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, tasarının önce görüşülüp, gerek duyulması durumunda alt komisyona gönderilmesi gerektiğini söyledi

Tasarı 28 kanunda
değişikliği ön görüyor
TBMM Adalet Komisyonu, esas komisyon olarak, Kamu Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüştü. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, kapsamlı düzenlemeler içeren tasarıyı alt komisyona göndermeyi düşündüğünü belirtti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Halil Ünlütepe, tasarının önce görüşülmesini, gerek duyulması durumunda alt komisyona gönderilmesine karar verilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra tasarı hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, kamu hizmetlerinde internetin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla elektronik ortamda hizmet alınmasının giderek yaygınlaştığını belirtti. E-devlet uygulamalarının başarıyla devam ettiğini belirten Yıldırım, iletişim otoyollarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Yasalar, işlemlerin evraklar üzerinde yapılmasını öngördüğü için, vatandaşın işlemini yapmak için kuruma gitmesi gerekiyor. Bu da elektronik ortamda e-devlet hizmetlerinin verilmesine engel oluyor. Örneğin pasaport alacaksınız. Pasaport almak için müracaat edeceksiniz, 4×4 ebadında fotoğraf vereceksiniz, harcınızı yatıracaksınız, savcılıktan kağıt alacaksınız. E-devlet uygulamalarına geçtiğimizde bunu elektronik ortamda yapabiliyorsunuz. Ancak burada önünüze çıkan engeli, fotoğrafı elektronik ortamda rahatlıkla gönderebilirsiniz. Ancak yasa buna müsait olmadığı için gönderemiyorsunuz. Harcınızı elektronik ortamda yatırabilirsiniz, ancak bakanlıklar arasında bilgi paylaşımı olmadığı için bunu yapamıyorsunuz. Mevzuattan kaynaklanan bir durum, kimsenin kabahati değil. Yasalarda bunu engelleyen hususlar var, bu hususların ortadan kalkması lazım. Bu tasarıyla 28 kanunda değişiklik yapılıyor. Bu değişiklikler olunca elektronik ortamda vatandaşa hizmet vermenin önündeki zorlukların büyük bir kısmı aşılmış olacak. ‘Hepsi aşılır’ demiyorum. Bunların hepsini yapsak bile zihinsel dönüşümü de gerçekleştirmemiz gerekiyor.”
Kağıt, evrak, imza,
mühür kalkacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, işlemlerin elektronik ortamda yapılması konusundaki altyapının adım adım hazırlandığını belirterek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bilgi toplumunda artık kağıt, evrak, imza, mühür tamamen kalkıyor. Cep telefonundan, bilgisayardan, televizyondan her türlü işinizi yapar hale geliyorsunuz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe’nin, “Tasarının kişisel özel bilgilerin korunmasını sağlayıp sağlayamayacağını” sorması üzerine Bakan Yıldırım, Anayasa’da yapılan son değişiklikle kişisel verilerin teminat altına alınması hususunun güçlendirildiğini söyledi. Yıldırım, yasadışı dinlemeyle hizmetlerin elektronik ortamda sunulması konularının birbirinden ayrı konular olduğunu belirtti. Yasadışı dinlemelerin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de suç olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yasadışı dinlemelerin elektronik ortamda yapılması ve başkalarıyla paylaşılması halinde verilecek cezaların artırılacağının yasalarda yazılı olduğunu açıkladı. Bakan Yıldırım; “Buna rağmen olmuyor mu, tamamen olmadığını söylememiz mümkün değil. Çünkü her alanda yasalara uymayan fiiller işleniyor. Yasadışı dinlemeler konusunda hükümet, Ulaştırma ve Adalet Bakanlıkları, uygulamadan kaynaklanan aksaklıkları giderecek bir düzenleme daha yapmaktadır. Bu konu Bakanlar Kurulunda görüşülerek, bazı yeni önerilerle Adalet Bakanlığı’nda olgunlaştırılmıştır.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti