Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu-Sen’den Cumhurbaşkanına mektup

YASAL UYARI Kocatepe Gazetesi’ne

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir, memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a gerçek maaş bordrolarını ekledikleri mektup gönderdi

 

Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir ve beraberindekiler 15 Ocak 2021 Cuma günü PTT önünde yaptıkları basın açıklamasıyla memur maaş zam oranının yetersiz olduğunu ifade ettiler. Demir ve beraberindekiler açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a gerçek maaş bordrolarını ekledikleri ve bir mektup gönderdi.
“GÖRÜŞMELER ETKİSİZ VE ÇARE ÜRETMEKTEN UZAKTI”
Memur maaş zamlarının açıklandığını söyleyen Mehmet Demir, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan artışların ülke gerçekleriyle örtüşmediğini kaydederek, “Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve sürekli eriyor. Bu durum küresel salgınla birlikte sürdürülemez bir hal almıştır. Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır. 2019 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kamu görevlileri ile emeklilerin sosyal ve özlük haklarında kayda değer bir kazanım sağlanamadığı gibi 2020 yılı için altışar aylık dönemler halinde yüzde 4’er, 2021 yılı için ise yüzde 3’er oranında zam yapılması karara bağlanmıştı. Buna bağlı olarak 2020 yılı içerisinde memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı da dahil olmak üzere yüzde 11,56 zam yapılmışken yıllık enflasyon yüzde 14,60 olmuştur.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi