Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kan bağışı hayat kurtarıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kan bağışı hayat kurtarıyor

Afyonkarahisar ve çevre illerde faaliyet gösteren Kızılay Kan Bağışı Merkezi hayat kurtarıyor. Kan Bağışı merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman, verdikleri hizmette 4. yıla girdiklerini söyledi. Her yıl belirli sayıda kan bağışı toplamayı hedeflediklerini de ifade eden Akman, duyarlı davranarak kan bağışında bulunan Afyonkarahisarlılar’a teşekkürlerini iletti

KAN İHTİYAÇLARINA CEVAP
VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Merkez olarak 4 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Akman, geçtiğimiz yıl hedeflerinin 14 bin ünite kan olduğunu ve bu hedeflerine ulaşarak kan ihtiyacı olan Afyonkarahisar merkez ve çevre illere kan üniteleri dağıttıklarını söyledi. Bu seneki hedeflerinin ise 17 bin ünite olduğunu da hatırlatan Akman, “Kan ihtiyacı yükseldiği için her yıl hedefimiz artıyor. İnşallah bu seneki hedefimizi de tutturup Afyonkarahisar’daki kan ihtiyacına cevap vermeye çalışacağız” dedi.
VATANDAŞ, DUYARLI DAVRANIYOR
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Dr. Kubilay Akman, “Personelimize bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Afyonkarahisar halkına da teşekkür ediyoruz. Kan bağışı konusunda son derece ilgililer. Bizleri nerede görseler kan bağışında bulunmak için geliyorlar” dedi.
KAN ÜNİTELERİNİ 2 SAAT İÇERİSİNDE HASTANELERE ULAŞTIRIYORUZ
Toplam 3 ekip olarak çalıştıklarını ifade eden Akman bir günde ortalama topladıkları kan ünitesinin 50 ila 100 civarı arasında olduğunu söyledi. Akman “Topladığımız kanlar öncelikle belirli testlerden geçiriliyor. Uygun görülmeyenler imha ediliyor. Uygun görülen kanlar ise, ihtiyacı olan Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler ve İlçelerdeki Hastanelere gönderiliyor” dedi. Uygun görülen kan ünitelerinin 2 saat içerisinde hastanelere gönderildiğini de belirten Akman, hastaneler kan üniteleri gelmeden hazırlıklarını yapıyorlar ve ihtiyacı olan hastalara iletiyorlar” dedi. (Kocatepe)