Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kan günlük değil, 365 gün her zaman ihtiyaç”

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı 24 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası’nda “Kan Ver Hayat Kurtar” sloganı ile kan
bağışında bulundu. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “Biz her zaman diyoruz, kan günlük değil, 365 gün her zaman ihtiyaç olan bir şeydir” dedi

24 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları birlikte Zafer Meydanı’ndaki Kızılay Gezici Kan Bağışı istasyonunda kan bağışında bulundu. Ayrıca Fidanlık Orman Bölge Müdürlüğü ile AK Parti arasında imzalanan protokol gereği de kan bağışında bulunan Afyonkarahisarlılara da fidan dağıtıldı. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, İl Başkan yardımcıları ile birlikte Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.
“KIZILAY’IN HER ZAMAN
DESTEKÇİSİYİZ, YANLARINDAYIZ”
AK Parti olarak her zaman Kızılay’ın yanında ve destekçisi olduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “AK Parti olarak Kadın ve Gençlik Kollarımızla birlikte her zaman olduğu gibi Kızılayımıza kan bağış kampanyamız için buradayız. Her kan bir fidandır diyerek aynı zamanda burada kan bağışında bulunan hemşerilerimize Fidanlık Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol gereği birer fidan dağıtıyoruz. Biz her zaman diyoruz, kan günlük değil 365 gün her zaman ihtiyaç olan bir şeydir. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da da Kızılay Şube Başkanımız da burada, hamdolsun Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz, AK Parti teşkilatlarımız Kızılay her daim 7/24 bağışta bulunmaktadırlar. İnşallah bu farkındalığı oluşturmak için hem Kızılay Haftası dolayısıyla hem de AK Parti Genel Merkezimizin 81 ilde eş zamanlı bugün (dün) itibariyle saat 11.00’de başlayan bir kan bağışı kampanyamız vardır. İnşallah ihtiyaç olmaması dileğiyle kan bağışını 81 ilde AK Parti Teşkilatlarımız olarak desteklemeye devam ediyoruz. Memleketimiz için hayırlı olsun. Kızılay’ın da bu sebeple haftalarını kutluyorum. İnşallah her zaman destekçiyiz, yanlarındayız. Aynı zamanda Kadın ve Gençlik Kollarımıza bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“KAN VERMEK HAYAT
KURTARMAKLA EŞ DEĞER”
Kan vermenin hayat kurtardığına dikkat çeken AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “Her yıl AK Parti Kadın Kolları olarak Kızılay ile iş birliği içerisinde Kan Bağışı Kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. 81 il Kadın Kollarımızla birlikte eş zamanlı olarak bu kampanyayı yürütüyoruz. 31 Ekim tarihini seçmemizin nedeni de malumunuz olduğu üzere 24 Ekim-4 Kasım arası her yıl Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. 143 yıldır dünyanın her yerinde ve ülke içerisinde her türlü acı, gözyaşı, afet, savaş sonrası sıkıntılarda halkımızın yaralarını insanların yaralarını saran Kızılayımızın haftasına dikkat çekmek, Kızılaycılığa dikkat çekmek amacıyla bugünü seçtik. Aynı zamanda kan bağışı Kızılayımızın en önemli etkinliklerinden birisi. Ülkemizde bu etkinliği gerçekleştiren tek kuruluş Kızılayımız. Biz de kan bağışıyla bu etkinliğe dikkat çekmek istedik. Çünkü sloganımızda da ‘Kan Ver Hayat Kurtar’ sloganını kullandık. Gerçekten de kan vermek hayat kurtarmakla eş değer. Ülkemizde binlerce insan trafik kazaları veya çeşitli hastalıklar nedeniyle kan bulamadığından hayatını kaybetmekte. Ancak 80 milyonluk Türkiye’de yüzde biri bile düzenli kan bağışında bulunmamakta. O nedenle bizim kan bağışına çok daha fazla dikkat çekmemiz ve önemini her yıl daha fazla artarak belirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle tüm halkımızı tam hemşerilerimizi bugün burada bizimle birlikte kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. İl Başkanımızın da bahsettiği gibi her yıl olduğu gibi artık geleneksel hale geldi. Afyon’a bir ünite kan Afyon’a bir fidan şeklinde kan bağışında bulunan bağışçılarımıza fidan hediyemiz de olacak. Tüm hemşerilerimize buraya davet ediyoruz.” ifadesine yer verdi.
“KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ
BİR İHTİYAÇTIR”
Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu aktaran Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, “Kızılay Haftası münasebetiyle başta Kızılay Afyon Şube Başkanımız olmak üzere bütün Kızılay gönüllülerinin Kızılay Haftasını kutluyorum. İl Başkanlığımızın, Sosyal Politikalar Başkanlığımızın öncülüğünde biz de kan vermeye geldik. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır diyoruz. Kan verin hayat kurtarın diyoruz. Bütün hemşerilerimizi kan vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“BU DAVRANIŞ DİĞER
PARTİLERE, STK’LARA
ÖRNEK TEŞKİL EDER”
Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, “29 Ekim 4 Kasım münasebetiyle bildiğiniz gibi Türk Kızılay Haftası. Farkındalık oluşturma amaçlı yapılan bu programdan dolayı AK Parti İl Teşkilatına, Kadın Kolları Teşkilatına ve Gençlik Kolları Teşkilatına özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu davranış diğer partilere, diğer STK’lara da bir örnek teşkil eder. Bu anlamda yanımızda olan İl Başkanımıza Hüseyin Sezen, Kadın Kolları Başkanı Ferda Hanım’a ve Gençlik Kolları Başkanımıza özellikle de Türk Kızılay’ı adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Kızılay diyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı hep birlikte formları doldurdu. Kan bağışı için gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından partililer tek tek kan verdi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti