Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kanlıca mahallemizi örnek bir mahalle yapmak istiyorum”

“Kanlıca mahallemizi örnek bir  mahalle yapmak istiyorum”

Kanlıca Mahallesi Muhtar Adayı Serhat Tugan, yarın yapılacak muhtarlık seçiminin ardından göreve gelmesi halinde Kanlıca Mahallesi’ni örnek bir mahalle yapmak istediğini söyledi

 

 

Kanlıca Mahallesi Muhtar adayı Serhat Tugan, Kocatepe TV canlı yayınında muhabir Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırarak, yarın yapılacak muhtarlık seçiminde göreve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.
“MUHTAR ADAYLARI ARASINDA EN GENÇLERDENİM”
Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı ve Kanlıca Mahallesi Muhtar Adayı Serhat Tugan, Kocatepe TV’ye yayın hayatında başarılar diledi. Doğma büyüme Afyonkarahisarlı olduğunu belirten Tugan, “1986 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldim. AKÜ Muhasebe Bölümü mezunuyum. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. 7 yaşımdan beri değişik sektörlerde çıkarlıktan başlayarak çalıştım. Bazı kamu kuruluşlarında ve yaklaşık 6 yıl finans sektöründe hizmet verdikten sonra Gayrimenkul Danışmanı olarak Tugan Emlak işletmemi kurdum. Zannederim muhtar adayları içerisinde en gençlerdenim.” dedi.
“FARKLI BİR MUHTARLIK
ÇİZGİSİ ÇİZMEK İSTİYORUM”
Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali’nin Kovid-19 virisüne yenik düşüp vefatı sonrası muhtarlık seçiminin gündeme geldiğini belirten Serhat Tugan, “Merhum Ahmet Karaali’ye bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mahallemize hizmetleri nedeniyle de teşekkür ediyorum. Kanlıca Mahallemiz de 2020 yılı kayıtlarına göre 11 bin 835 nüfusumuz var. Bir önceki seçimde 6 bin küsur oy kullanılırken bu seçimde de yaklaşık 8 bin civarında oy kullanacak olan mahalle sakinimiz vardır. Mahallemiz son derece geniş ve kalabalık bir mahalledir. Aktif bir kişiliğe sahibim çeşitli derneklerde de görev aldım. Bizim temel gayemiz insanımıza hizmet etmektir. Muhtar olmak herkesin hakkıdır. Ama Kanlıca Mahallesi gibi büyük bir mahallede hizmet edebilmek biraz daha donanım isteyen bir iştir. Hizmet gayemiz gelen postaları dağıtmak, mahallenin sorunlarını dinlemekle sınırlı değildir. Ben bunların bir tık daha üzerine çıkıp elimden geldiğince farklı bir muhtarlık çizgisi çizmek istiyorum. Yapılmayanları görev nasip olursa yapmak istiyorum. Kanlıca Mahallemizi örnek bir mahalle yapmak istiyorum.” diye konuştu.
“MUHTAR MAHALLENİN
HERŞEYİ OLMALIDIR”
Mahalle Muhtarını yaptırım gücü yüksek kişi olarak tanımlayan Tugan, “Muhtar vatandaşla kamu kurum kuruluşları arasında bir köprüdür. Mahallenin eksiklerini iyi bilmek ve giderebilmek, mahallede ikamet eden insanların gerçek anlamda durumlarını bilmek ve gerekenleri zamanında yapabilmektir. Kısaca muhtar bir mahallenin herşeyi olmalıdır. Gençliğimizin verdiği enerji ile iddialı şekilde yola çıktık. Yarın ki seçim için 15’den fazla aday var. Ben mahallelime direk bana oy verin demiyorum. Seçmen olarak 15 adayı profilini incelesinler. Neler yapabildiklerini gerek kendisi gerek komşuları için neler yaptığına bakmalarını rica ediyorum. Elbette karar, seçim onlara ait olacak. Rast gele oy kullanmak yerine seçmenin tanıyıp emin olduğu ‘Bu işi yapar’ algısını oluşturan kişiyi tercih etmenin önem taşıdığına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
“İDDİALIYIM MAHALLEMİ MUHTAR OLARAK EN İYİ BEN TEMSİL EDERİM DÜŞÜNCESİNDEYİM”
“Ben muhtarlık konusunda iddialıyım. Tüm rakiplerimden mahallemi daha iyi temsil edeceğimi iddia ediyorum.” diyen Tugan şöyle konuştu: “Aslında mahallemiz eski bir mahalle ama yapılaşma yeni binalar çok fazladır. Malum olduğu üzere sayıca bin adetten fazla TOKİ konutu yapıldı. Bu noktada genel itibariyle yeni bir mahalledir. Yeni konutları, güzel geniş yolları, temiz havası ve temiz muhitiyle yaşanabilir bir mahallemizin olmasından son derece memnunuz. Çok büyük bir mahallemiz olduğundan her sokağın, her caddenin, her mevkiin kendine göre bir problemi vardır. Örneğin TOKİ konutlarının olduğu yerlerde oturulan park alanlarında problemler var. Hıdırlık’tan inerken Miraç Caminin olduğu mevkiide ulaşım problemi vardır. Semt pazarımızda çöp konteynırının olmaması problemimiz vardır.”
“GÜZEL KANLICAMIZI
DAHA DA GÜZEL YAPACAĞIZ”
Muhtarlık seçim propaganda döneminde Kanlıca Mahallesi’nde kapı kapı dolaşıp eksik ve talepleri teker teker not ettiğini belirten Tugan şunları söyledi: “Zaten bazı konulara direkt hâkimdim. Ama bilmediklerimi de bu süreçte öğrendim. Göreve seçilmemiz halinde 15 gün veya bir ay gibi kısa sürelerde tüm sorunları çözüme kavuşturacağız gibi bir iddiamız yoktur. Ama belirli sürede elimzden gelen gayreti ortaya koyacağız. Zaten ben 2,5 yıl için aday olmadım. Allah nasip ederse bir daha ki seçime de sonrakine de aday olacağım. Uzun vadede mahallemize ne gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Güzel Kanlıcamızı daha da güzel yapacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi