Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kanser öldürücü ancak önlenebilir bir hastalıktır”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Kanser öldürücü ancak önlenebilir bir hastalıktır"

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Kanser’in günümüz ölümcül hastalıklarından ilk sıralardaki yerini koruduğunu söyledi

Kanser Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, kanser’in bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlar olduğunu ifade etti.
Genel anlamda kanserin, vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100’den fazla hastalık grubu olduğunu belirten Yemenici: “Kanser öldürücü ancak önlenebilir bir hastalıktır. Kanserden korunmak için sağlıklı bir yaşam tarzı ve hastalığın erken evrede teşhisi ile önüne geçilebilir. Bir toplumda kanserle ilgili en önemli faktör, kanserin erken evrede yakalanabilmesidir. Bu nedenle hem kadın hem erkeklerin belli bir yaştan sonra aralıklarla kanser tetkik ve muayenelerini yaptırmaları, çeşitli taramalardan geçmeleri öngörülmektedir.”
Bu amaçla Afyonkarahisar’daki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) halen Devlet Hastanesi bünyesinde aktif olarak hizmet verdiğini hatırlatan Yemenici, kanserden korunmanın, kanseri tedavi etmekten daha kolay olduğunun altını çizdi. Yemenici, kanserden korunmak ve kontrollerini yaptırmak amacıyla tüm vatandaşları KETEM’e davet etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti