Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanserde erken tanı, tedavi için çok önemli

Bu haberin fotoğrafı yok
Kanserde erken tanı, tedavi için çok önemli

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle kanserde erken tanının önemini anlatmak amacıyla stant açıldı.

PTT önünde açılan stantta vatandaşlar kanser çeşitleri ve kanserde erken tanının tedavideki önemi hakkında bilgilendirildi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu’nun da katıldığı stant açılışında konuşan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, vatandaşları kanser konusunda bilinç-lendirmek adına böyle bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Hıdıroğlu; “Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ve Ketem işbirliği ile düzenlenen ve erken tanının kanser tedavisindeki önemi, KETEM’in araştırmaları, ketemin neler yaptığını anlatmak için bu çalışmayı düzenledik. Bilinçlendirme, farkındalık yaratma ve kanserin erken teşhiste önemli olduğunu vurgulamak için bugün burada toplandık. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kanserin tedavisi ,
erken teşhisle daha kolay
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat ise yaptığı konuşmada Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu aktaran Deniz Fırat; “Kanserdeki erken tanının önemini anlatabilmek için; taramalarla, farkındalıkla, danışmanlıklarımızla bu etkinliklerimizi artıracağız. Ketem 2000 yılından bu yana ilimizde faaliyet gösteriyor. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde kanserin farkındalığı, kanser konusunda halkı bilinçlendirme, yüz yüze eğitimle-rimiz ve tarama programlarımız devam ediyor. Kanser hastalığının belirti vermesine kadar ki zamanda yakaladığımız hastalarımızda erken teşhisle tedavide büyük bir başarı sağlıyoruz. Merkezimiz ücretsiz hizmet veriyor. Ketem personellerimizle birlikte saha taraması da yapıyoruz. Bu konuda halkımızın da desteğiyle farkındalık artıyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından vatandaşlara karanfil, kurdela ve kanserdeki erken tanın önemini anlatan broşürler dağıtıldı. Stant açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Selcen Hıdıroğlu, Rasime Kıpırtı Fedakar, Suzan Yonca, İl Genel Meclis Üyesi Hatice Dudu Özkal, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Kent Konseyi Üyeleri ve Ketem çalışanları katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti