Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapalı alanlarda denetimler sıklaştırılacak, pazarlarda sürekli gözlemci bulundurulacak

Vali Gökmen Çiçek, koronavirüs

Vali Gökmen Çiçek, koronavirüs tebbirleri kapsamında havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda denetimlerin sıklaştırılacağını ve pazarlarda sürekli gözlemci bulundurulacağını belirterek, “Vatandaşlarımız tedbir kurallarına uymakta ne yazık ki duyarsız davranabiliyor. Bu konuda hep birlikte hassas davranarak başarılı bir mücadele verebiliriz” dedi

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda Covid-19 tedbirleri, HES kodu uygulaması, denetim faaliyetleri, alınacak yeni tedbirler ve salgınla mücadelede yapılması gerekenler istişare edildi.
Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına dair “takip”, “denetim”, “uyarı” ekseninde mevcut durum analizi yaparak, alınan tedbirler ile yürütülen denetim faaliyetlerini değerlendirdi.
“MÜCADELEYİ HEP
BİRLİKTE VERMELİYİZ”
Salgınla mücadelenin etkili bir şekilde yürütülmesi için herkesin üzerine düşenden daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Vali Gökmen Çiçek, “Vaka sayılarının düşürülmesi, alınan tedbir kurallarına uyulması için elimizden gelen mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Kaybedilen her can yürekleri yakıyor ancak vatandaşlarımız tedbir kurallarına uymakta ne yazık ki duyarsız davranabiliyor. İSDEM ekiplerimiz sürekli sahadalar ve denetimlerde bulunarak alınan tedbirleri analiz ediyor, farkındalık oluşturuyor, bilgilendirmeler yapıyor. Bu konuda hep birlikte hassas davranarak başarılı bir mücadele verebiliriz.” dedi.
“GERÇEĞE AYRIKI BEYAN
VEREN KİŞİLER HAKKINDA
İDARİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ”
Son dönemde temaslı bildirim oranlarında düşüş yaşandığı ve vatandaşların birinci derece yakınları dışında temaslı bildiriminde isteksiz davrandığının tespit edildiğini hatırlatan Vali Çiçek, “Covid-19 tanısı konulan kişilerin gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlarını tespit ettiğimizde kişilere adli ve idari işlem başlatacağız. Salgınla etkili mücadele etmek, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının eksiksiz uygulanması ve il genelinde vaka sayılarının en aza indirilebilmesi için alınması gereken her türlü tedbiri almakta kararlıyız.” diye konuştu.
KAPALI ALANLARDA
DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK
Denetimlerde karşılaşılan sorunlar ve kuralların daha çok hangi alanlarda ihlal edildiğinin de görüşüldüğü toplantıda Vali Gökmen Çiçek, havaların da soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunluğun artması nedeniyle bu alanlarda denetimlerin sıklaştırılması talimatını verdi.
PAZARLARDA SÜREKLİ
GÖZLEMCİ BULUNDURULACAK
Vali Gökmen Çiçek, pazar alanlarında tedbirlerin ihlal edildiği gerekçesiyle de pazarlarda sürekli gözlemci bulundurulması talimatını verdi. Toplantıda alınan karar üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kuruma girişlerde HES kodu uygulamasına geçecek.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti