Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapasite arttı, maliyet azaldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kapasite arttı, maliyet azaldı

Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait Asfalt Üretim Tesisi’nin hem yakıt hem elektrik hem de zamandan tasarruf sağladığı bildirildi

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Devlet Parkı’nın arkasında faaliyet gösteren eski asfalt şantiyesinin uzaklığı üretim maliyetlerini artrırdığı için asfalt üretim faaliyetlerinin 4,5 milyon lira harcanarak Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni tesiste sürdüğü bildirildi.
Saatte 200 ton asfalt üretim kapasitesine sahip olan tesisin, saatte 60 ton asfalt üreten eski tesise göre, yüzde 40 tasarruf sağladığı bildirilen açıklamada, tesisin tasarruf sağladığı kalemlerin başında, yakıt ve elektrik geldiği ifade edildi.
Doğalgaz ile çalışan yeni tesisin, fuel-oil ile çalışan eski tesise göre, yakıt kullanımında yüzde 45, Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması nedeniyle de elektrik kullanımında yüzde 27 tasarruf sağladığı bildirilen açıklamada, eski tesisin şehir merkezine 15 kilometre uzakta olmasına karşılık, yeni tesisin şehir merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta olan OSB’ye yapılmasının, nakliyeden ve araç yakıtlarından tasarruf edilmesini sağladığı tesisin kent merkezine yakın olması nedeniyle de zamandan da tasarruf edildiği ifade edildi.
Geçen yıl Ağustos ayında faaliyete geçen tesisin, sağladığı bu tasarruflarla yapım maliyeti olan 4,5 milyon lirayı bu yılın sonunda amorti etmesi beklendiği bildirildi. (Kocatepe)