Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KAPLICALARIMIZ

Geçen hafta “Afyonu açık pazar yapalım” diye bir öneri getirmiştim. Hemşerilerimiz ve dostlarımız çok ilgi gösterdiler ve destek verdiler. Yöneticilerin ne düşündüğünü bilmiyoruz.
Biz yaşadığımız şehri seviyoruz. Bildiğimiz doğruları da, eksikleri de, önerilerimizi de paylaşıyoruz.
Bu gün kaplıcalarımızı konu edelim istedim.
Afyon deyince akla termal, mermer, şekerleme, sucuk, kaymak, kadayıf, gıda geliyor. Bu konularda markayız. Ancak termallerde ne durumdayız kısaca bir bakalım.
İlimizde bölgesel olarak beş, altı kaplıcamız var; Merkezde oteller bölgesi, Ömer-Gecek havzası, Gazlıgöl, Sandıklı ve Heybeli kaplıcaları.
Son yıllarda özellikle merkez ve Sandıklıda yapılan modern oteller tanıtım elçimiz oldular. Sandıklı’dakilerin bazılarından ne yazık ki olumsuz haberler geliyor. Ama merkezde özellikle beş, altı otelde iyiyiz.
Suyunun çok şifalı olduğu bilinen Gazlıgöl’de vuku bulan devremülk vurgunu, binlerce insanın mağduriyeti, yapılan tesislerin heba olması sonucu genelde kötü durumdayız. Gazlıgöl tanınıyor ama kötü imajı yıkmak gerekiyor. İyi işletilen işletmeler açılmalı.
Ömer-Gecek havzasında turizm yapılaşmasını başlatamadık. Yeni yatırımcı çekemiyoruz. İstanbul yolunu canlandırmalıyız.
Heybeli’de yeni gelişim ve tanıtım yapamadık. Yıllar önce yapılan tesislerle yetiniyoruz. Yabancı tanımıyor.
Bu şu demektir; Merkez ve Sandıklı’dakilerin dışındaki üç bölgemizdeki kaplıca alanlarımızı henüz yeterince değerlendiremedik. Bu bölgelere ciddi yatırımcı çekmeliyiz. Boş veya yarım kalmış tesisleri faal hale getirmenin yolunu bulmalıyız.
Biliyorum ki bu ve diğer bölgelerimizde turizm tesisi yapmak isteyen firmalar vardır. Bunlar bulunmalı, yer tahsisinde ve yatırım konularında teşvik edilmeliler. Yatak kapasitesini artırıp, maliyetleri düşürmeliyiz. Kısacası daha fazla turist çekmeliyiz. Turizm tanıtım ofisleri zinciri kurmalıyız.
Termallerimiz, geçen hafta bahsettiğimiz gıda pazarları ve kültürel, sosyal faaliyetlerle desteklenmelidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER