Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar altındaki kömürlerin dağıtımı başladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Kar altındaki kömürlerin dağıtımı başladı

Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde iki aydır kar altında bekletilen 600 ton yardım kömürü, gazetelerde yayınlanan haberlerin ardından tepkilerin artması sonucu fakir ailelere dağıtılmaya başlandı

Başbakanlık tarafından fakir ailelere dağıtılmak üzere Çay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı emrine gönderilen 2 bin 600 ton kömürün 2 bin tonu dağıtılmış kalan 600 ton kömür İlçenin sanayi sitesindeki boş arazide dağıtılmak üzere bekletilmeye başlanmıştı. Yağan kardan dolayı kömür torbaları kar altında kalmıştı.
Konunun basına yansımasının ardından Vakfın müteşebbüs heyeti acil toplanarak kömürlerin dağıtılması için liste hazırladı. Fakir ve kömür ihtiyacı olan aileler, ilçe, belde ve köy muhtarlarının yardımıyla tesbit edildi. Yapılan çalışmaların ardından ihtiyaç sahibi her aileye bin 500 kilo kömür verilmesi kararlaştırıldı. Yardım kömürleri Belediyelerden alınan araçlara yüklenerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.
Öte yandan bazı ihtiyaç sahibi aileler ise yetkililerin dağıtım sırasını beklemeden kendi imkanlarıyla Çay SYDV’den kömür aldılar.
Yaklaşık iki aydır kar altında kalan kömürlerin geç de olsa dağıtımının başlaması ise ihtiyaç sahibi aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, “Kömürlerin dağıtılması biraz daha gecikseydi kar altında kalan kömür heba olacaktı” diyerek yetkililere sitemlerini belirttiler. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti