Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar Paletli Ambulans hayat kurtardı

Bu haberin fotoğrafı yok
Kar Paletli Ambulans hayat kurtardı

Afyonkarahisar’da etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan bir çok köy yoluna Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Kar Paletli Ambulans” ile ulaşılarak hastaların hastanelere nakilleri sağlandı

Afyonkarahisar’da yoğun kış şartları nedeniyle kapanan birçok köy yoluna 112 Ambulans servisi ekiplerinin kar paletli ambulans ile ulaştığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici; “İlimizde bir çok köy yolunun kapalı olması nedeniyle köylerde bulunan ve sağlık ihtiyacı olan kişilere Sağlık Müdürlüğü 112 Ambulans servisi ekiple-rimiz kar paletli ambulans ile ulaşarak hastaları il merkezi hastanelere güvenli bir şekilde nakillerini sağlanıyor. Sağlık hizmetlerinde standartlarımız her geçen gün daha da yükseliyor.” dedi.
Misafir Anne projesi hakkında da bilgiler veren Yemenici: “Bu tür hava şartlarında ya da ulaşımın zor olduğu yerlerde doğumu yaklaşmış hamile vatandaşlarımızı bulundukları yerden ambulanslarımızla alarak müşahede altında tutmak için hastanelerimize naklediyoruz. Bakanlığımızın anne-bebek ölümlerinin azalması noktasında itina gösterdiği bu proje ile anne adayları hamileliklerini güvenle sonlandırıyorlar” diye konuştu.
3 gün devamlı yağan kar sonucu Afyonkarahisar Büyükkalecik köyü Demirbahçe mezrasından Nasibe Altay (22), Büyükkalecik Kaya mezrasından Fadime Nane (22), Bayat ilçesi Alanyurt köyü Selimiye mezrasından Sultan Efe (39), Bayat imralı köyünden Birgül Kıvrak (28) miadında gebelikleri nedeniyle; Bayat Akpınar köyünden Ramazan Günlü (71) dializ hastalığı nedeniyle,ve il merkezi Taşpınar cami yakınlarından Ahmet Yık (84) kar paletli ambulanslar ile bulundukları köy ve mezralardan alınarak Afyonkarahisar’daki çeşitli hastanelere nakilleri yapıldı.
İl Sağlık Müdürü Yemenici, Evciler-Gökçek beldesinde meydana gelen trafik kazasında ise yolun kaygan olması, yoğun kar yagışı ve sise ragmen 112 ekiplerinin olay yerine ulaşarak yaralıların Dinar Devlet Hastanesi’ne nakillerini sağladıklarını ifade etti.
Yemenici, Afyonkarahisar 112 Acil Hizmetler Şubesi’nin kış şartlarında devreye sokulan 2 tane paletli ambulans ve 4×4 ambulansları ile hizmet verdiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)