Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kara topraklar soğuktur kuzum! – Kocatepe Gazetesi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü
Kara topraklar soğuktur kuzum!

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı’nın cenazesi, Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Çatışmada şehit olan 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı’nın cenazesi, Kayseri’de yapılan törenin ardından uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Tören mangasının ambulansa taşıdığı şehit Uzman Çavuş Arı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi karayoluyla baba ocağı Bayat İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine helallik almak için getirildi.
ŞEHİT EŞİ HACER ARI
 “MUAMMER’İM GÖZLERİ AÇIK GİTTİ” DİYE AĞLADI
Akrabalarının tabuta kapanarak ağladığı törende, eşini son kez gördüğü ambulanstan inerken baygınlık geçiren Hacer Arı, “Muammer’im gözleri açık gitti” diye ağladı. Acılı eş, ağlayan kızı 12 yaşındaki Dilara Sude’yi de sarılarak teselli etmeye çalıştı. Evde helallik alınması sırasında baba Mustafa Arı sık sık elini oğlunun tabutuna, sonra da yüzüne sürerek dua etti.
CENAZEYE 4 BİNİ AŞKIN VATANDAŞ KATILDI
Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Bayat Merkez İlçe Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Burcu Köksal ve Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak, Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, il ve ilçe protokolü ile çevre ilçelerden gelen yaklaşık 4 bin kişi katıldı.
ANNE HAVVA ARI:
NE OLUR BENİ DE GÖMÜN YANINA
Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Havva, eşi Hacer ve kızı Dilara Sude, Muammer Arı’nın tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kızı Dilara Sude, babasının fotoğrafını kucağından indirmedi. Cenaze namazı öncesi tabutun başına gelen anne Havva Arı, “Oğlum sana kara toprak yakışmadı kuzum. Muammer’im kuzum, çatık kaşlı Muammer’im vallahi dayanamam ben sana kuzum. Beni de gömün Muammer’in yanına, beni de gömün. Ben gireyim o kara toprağa, kurban olurum sana. Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına” diye ağladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti