Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaali, yerel yönetimleri anlattı – Kocatepe Gazetesi

Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet
Karaali, yerel yönetimleri anlattı

Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, Hacı Hayriye Özsoy İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerine, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında yerel yönetimleri anlattı.
4-A, 4-B, 4-C, 4-D şubelerinde yarımşar saat konuşan Karaali, “Yerel yönetimler, mahallede, köyde devleti temsil eden makamdır. Halka en yakın yönetim, yerel yönetimdir. Demokratik ülkelerde, muhtar halkın oyuyla seçilen kişidir. Aynı zamanda ihtiyar heyeti ile birlikte seçilir. 5 yılda, seçimle gelirler” dedi.
İŞİNİ SEVEN BAŞARILI OLUR
Karaali derslerde şu ifadeleri kullandı:
“Muhtarlar, gerek mahallesindeki, gerek köyündeki sorunları çözmek için şehirlerde valilik ve belediye ile diğer resmi kurumlara müracaat etmek mecburiyetindedir. İşini severek yapanlar, her ortamda başarılı olur. Siz okulunuzu öğretmenlerimizi ve arkadaşlarınızı severseniz mutlaka başarılı olursunuz. Yeter ki gayret gösterin. Muhtar, resmi evraklar da verir. Nüfus cüzdanını kaybedenler, nüfus cüzdanı yırtılan veya deforme olanlar, muhtara gelecek. Ayrıca yeni nüfus cüzdanları 2017-2023 yılları arasında çıkacak.” >> Murat ARISOY’un Haberi