Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabağ neyse Filistin’de bizim için O’dur

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, Kudüs’ü, Gazze’yi savunmakla Hatay’ı, İzmir’i, Samsun’u savunmak arasında hiçbir bir frak olmadığını belirterek, “Karabağ neyse Filistin’de bizim için O’dur” dedi.

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay,

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay, Filistin ve Kudüs’ün, yaklaşık olarak 850 sene Türk yönetiminde kalmış bir bölge olduğunu söyleyerek, “Bölgede ilk Türk hakimiyeti Tolunoğulları, Akşitler, Eyyubiler Türk devletleri ile başlamış Memlükler ile devam etmiş bölge 1517’de Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı yönetimine geçmiştir. Milli şairimizin dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ mısralarında olduğu gibi Filistin, Kudüs ve Gazze şeridi Müslüman Türk kanları ile sulanmış binlerce şehidimizi bağrında barındıran kutsal topraklardır. Kudüs’ü, Gazze’yi savunmakla Hatay’ı, İzmir’i, Samsun’u savunmak arasında bizim açımızdan hiçbir fark yoktur.” şeklinde konuştu.

ABD’NİN HEDEFİ ORTADOĞUDA “YAHUDİ KÜRDİSTAN DEVLETİ” KURMAK

Günay açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Mescid-i Aksa yeryüzünde bulunan 3 kutsal mekânın 3’üncüsüdür. Bölge de bağımsız Filistin devleti kurulmadan ve Ayasofya gibi Mescid-i Aksa’da özgürlüğüne kavuşmadan İsrail-Filistin sorunun çözümü mümkün değildir. Ortadoğu’da Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin asla müttefiki değildir. ABD, Türkiye’nin rakibidir. ABD’nin gayesi Ortadoğu’yu paramparça ederek bölgede Amerikan ve İsrail çıkarlarına hizmet edecek Yahudi Kürdistan’ı devleti kurmaktır. NATO müttefikimiz ABD NATO’yu da keni çıkarlarına alet etmektedir. ABD’nin bu yanlış ve tehlikeli tutumları nedeniyle NATO’nun da beyin ölümü gerçekleşmektedir.”