Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakaş’tan 30’uncu yıl teşekkürü

Karakaş’tan 30’uncu yıl teşekkürü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün kuruluşunun 30. yılı nedeniyle tebrik mesajı gönderen devlet adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gazetecilere teşekkür etti

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Maliye-Tarım ve Köyişleri eski Bakanı İsmet Attila’ya, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Akcan’a, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Afyonkarahisarlı siyasetçilere ve bürokratlara, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, meslek odaları başkanlarına, AKÜ eski Rektörleri ile birlikte Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Afyonkarahisar medya camiasının temsilcilerine teşekkürlerini iletti.
ADINI KOCATEPE’DEN ALAN ÜNİVERSİTE
Rektör Karakaş, “Adını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruzu başlattığı Kocatepe’den alan üniversitemizin kuruluşunun 30. yılında; başlangıcından bugüne desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen değerli Bakanlarımız İsmet Attila, Dr. Halil İbrahim Özsoy, Prof. Dr. Abdülkadir Akcan ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere kardeş üniversitemiz AFSÜ’nün değerli Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, eski rektörlerimize, Afyonkarahisarlı siyasetçilere ve bürokratlara, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, meslek odaları başkanlarına, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt nezdinde şehrimizin değerli basın mensuplarına ve kadirşinas Afyonkarahisar halkına; ayrıca Üniversitemizin kurulup gelişmesinde emekleri bulunan ahirete irtihal etmiş ve yaşayan devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Amacımız, siyasilerimiz, il yöneticilerimiz ve tüm dış paydaşlarımızla birlikte Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olan, nitelikli insan gücünün yetişmesine daha fazla katkı sağlayan bir üniversite olmaktır. Geride kalan 30 yılda, Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer alma yolunda emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz, 160 binden fazla mezunu ile modern ve gelişmiş Türkiye’nin inşasına katkı sağlamaya devam etmektedir.” diye konuştu. Burak AYDIN’ın Haberi

 

30.YIL BELGESELİ HAZIRLANIYOR
AKÜ’nün 30. yıl dönümü kapsamında hazırlanan ve AKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Kuruluşundan Bugüne Afyon Kocatepe Üniversitesi” adlı belgesel film projesinde de sona gelindi. Kurgu süreci devam etmekte olan belgesel filmin 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Töreni’yle birlikte gerçekleştirilecek “30. Yıl Kutlama Programı”nda gösterime girmesi ve üniversitenin tüm paydaşlarıyla paylaşılması planlanıyor.
Çekimlerine Mayıs ayında başlanan proje kapsamında, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana yaşadığı değişimin, kaydedilen ilerlemelerin, kuruluş sürecinde rol oynayan dönemin siyasileri ve il yöneticilerinin yanı sıra eski rektörlerle, emekli akademik ve idari personelle ve hâlihazırda üniversitenin yönetim kadrosu ile yapılan röportajlar bağlamında bizzat tanıkları tarafından ortaya konması amaçlanıyor.