Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakoçan, veteriner hekime saldırıyı kınadı

Toç Bir-Sen Şube Başkanı

Toç Bir-Sen Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, üç gün önce Sinanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanı veteriner hekime yapılan saldırıyı kınadı. Karakoçan, saldırganların gerekli cezaya çarptırılması için olayın takipçisi olacağını belirtti

 

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Afyonkarahisar Şube Başkanı Nevzat Karakoçan, veteriner hekimlerin Kovid-19 küresel salgın sürecinde sahada fedakârca görev yaptıklarının altını çizdi.
“ŞİDDET OLAYLARI
HER
GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Nevzat Karakoçan, “Bilindiği üzere, Veteriner Hekimlerimiz sahada bilfiil hayvan hastalıkları, aşı, küpeleme, kuduz ve veba gibi hastalıklarla mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında çalışmaktadır. Büyük fedakârlıklarla ve 7 gün, 24 saat esası ile görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, ülke olarak Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir. Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliği sağlamak, hayvan hastalıklarının önüne geçmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeniyle tıpkı sağlık çalışanları gibi sıkça sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımıza karşı neredeyse her gün yaşanan bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmaktadır.” dedi.
“HUKUKİ SÜREÇ
YAKINDAN TAKİP EDİLECEK
“Maalesef üç gün önce Sinanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan üyemiz görevini icra ederken saldırıya uğramış ve şiddete maruz kalmıştır.” diyen Karakoçan şunları kaydetti: “Sinanpaşa İlçesi Tınaztepe Beldesi’nde gerçekleşen olayda, görevli veteriner hekim arkadaşımız görevi esnasında darp edilmiştir. Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; darp edilen üyemize acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tarım ve Orman çalışanlarına yapılan adice ve korkakça saldırıları ve faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları hususunda hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti