Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakuş: Pandemi sürecinde vatandaşımızı ihmal etmedik

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, 1,5 yılı aşkın süredir dünyayı etkisine alan Kovid-19 salgınında vatandaşların ekonomik ve sosyal olarak yanında olduklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş Kocatepe TV’nin konuğu oldu. Karakuş, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
“KAPANMA SÜRECİNDE BİR DİZİ AKTİVİTE GERÇEKLEŞTİRDİK”
Burak Aydın: Covid-19 küresel salgın döneminde kapanma sürecinde Afyonkarahisar Belediyesi etkinlikleri hakkında bilgi verir misiniz?
Süleyman Karakuş: Öncelikle Kocatepe TV’ye dijital platformda başladığı yayın hayatında şehrimize güzellikler katmasını ve başarılar diliyorum. Televizyonunuz ve yayın hayatınız hayırlı uğurlu olsun. Küresel salgın sürecinde ki kapanma dönemlerinde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in yönlendirmeleriyle bir dizi aktiviteler gerçekleştirdik. Tüm kamoyu bunu gördü. İşin açıkçası birazda bu durumu fırsata çevirdik. Araçta sinema ile belli bir kesim de nostajli yaşamış oldu.
“SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMALARI BİRİNCİ SINIF MALZEMEYLE YAPILIYOR”
Burak Aydın: Sokak sağlıklaştırma çalışmaları nasıl gidiyor?
Süleyman Karakuş: Sokak sağlıklaştırma çalışmaları bizim seçim vaatlerimizdendi. Şu anda işler çok iyi noktada ilerliyor. 123 tane evimiz çatı ve dış cephe olarak özellikle 1. sınıf malzemelerle Başkanımızın talimatıyla evladiyelik şekilde yapılıyor. İşin ihalesini yaptık. Hatta Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ilimize geldiğinde bu çalışmayı yerinde görmek istedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen geldi. O da gördü. Afyon örnek bir şehir olma yönünde hızla ilerliyor. Örnek uygulamaların gerçekleştiği bir şehir olma yolunda ilerlemektedir. Afyonkarahisar olarak bazı illerde ‘Komşuya bak’ manşetleri de olduğumuz görüyoruz. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız planlarımız çerçevesinde ilerliyor. İnşallah bu yılsonuna doğru ek 100 tane daha ilimiz kalıyor ona da proje hazırlıyoruz. Onu da bakanlığımıza sunarak bakanlığımızla birlikte yaparak inşallah restore edilmeyen evimiz kalmayacak. Dört bin 13 tane tescilli konağımız var. Yurt genelinde en yüksek sayı diyebilirim. Bizim konaklarımızın özelliği içerisinde yaşanılmasıdır. İnşallah ilerleyen zamanda yurt dışında örnekleri olan ‘eski şehir’ anlayışı ile yukarı mahallelerimizde gezilecek. Hatta ben bu alanlarımızı araç trafiğine kapatılmış şekilde hayal ediyorum.
“YENİ KAMP MERKEZİNDE
OBA KÜLTÜRÜ YAŞANACAK”
Burak Aydın: Yeni kamp merkezi ile ilgili gelişmeler var mı?
Süleyman Karakuş: Orman Bakanlığımızdan yeni kamp merkezimizin tahsisini aldık. Dört yüz bin metrekarelik bir alanın tahsisi yapıldı. Eski yürüyüş parkuru diye geçiyor. Gördüğümde bende şaşırdım. Harika bir yeri var. Tarım ve Orman Bakanlığına gerçekten müteşekkirim. Dört yüz bin metrekarelik bir bu alanı biz inşallah bölgesel olarak düşünüyoruz. Hem kamp merkez hem izci kamplarının yapıldığı, hem karavanların olup hem de vatandaşın ikamet edebileceği Bungolo Evleri olacak. Böylece bir oba kültürü de yaşanmış olacak. Hedefimiz yılsonuna kadar oranın tüm işlemlerini bitirmektir.
“EKMEK BÜFELERİNİ KURUL KAPATTI BELEDİYE YENİ EKMEK FABRİKASI KURUYOR”
Burak Aydın: Halk ekmek büfelerini neden kapattınız?
Süleyman Karakuş: O konuda aslında garip bir durum var. Hatırlanacağı üzere pandeminin ağır döneminde bu büfelerin neden açık olduğu da sorulup eleştirisi konusu oluyordu. Kapatınca da neden kapatıldı oldu. Kaldı ki halk ekmek büfelerini tedbir amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kapattı. Yoksa bizim Halk Ekmek’i kapatalım ekmek vermeyelim gibi bir düşüncemiz yoktur. Ertuğrul Gazi Mahallemizde bir mekâna inşallah Halk Ekmek Merkezi yapıyoruz. Daha ucuz, daha temiz inşallah günlük 20 bin ekmek üreteceğiz. İnşallah burayı YÜNTAŞ A.Ş işletecek
“AFRAY PROJESİNİ TAKİPTEYİZ
AK PARTİ SÖZ VERDİ Mİ
YERİNE GETİRİR”
Burak Aydın: AFRAY Projesi sürecinde yeni bir gelişme var mı?
Süleyman Karakuş: AFRAY Projesi bilindiği üzere Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı bünyesine alındı. Bildiğim kadarıyla bakanlığımız projenin fizibilite çalışmasını bitirdi. Bölge Müdürlüğü’nden Genel Müdürlüğe iletildi. Genel Müdürlükten Bakanımıza arz edildi. Yatırım programına alındı. Bu konuda bakanlığımızla sıkça irtibat halindeyiz. Hatta önümüzde ki günlerde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Ankara’ya gittiğinde bakanımızla ya da ilgili bakan yardımcısı ile görüşecek. AFRAY Projesinin takibindeyiz. Biliyorsunuz AK Parti söz verdi mi yerine getirir. AFRAY Projesi ile şehir içi trafiğe karıştırmamak lazımdır. Bu durum farklı yorumlandı. AFRAY Projesi seçim vaatlerimizden. İki etaplı bir projedir. Birinci etabımız Erenler, ikinci etabımız tren garı ve Park Afyon AVM’dir. Amacımız üniversite gençliğini çarşı merkezinde ki esnafla buluşturmaktı. Pandemi şartları malumdur. Bunlar uzun soluklu işlerdir. Çalışmalarımızın akamete uğrama ihtimali yoktur.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
TERCİH VATANDAŞIN
Burak Aydın: Mısri Mahallesinde başlatılması düşünülen kentsel dönüşüm projesinde gelinen nokta nedir?
Süleyman Karakuş: Kentsel dönüşüm projesi Çevre ve Şehircilik Bakanımızın gelmesiyle birlikte farklı bir boyut kazandı. Gerçekten Sayın Bakanımızın bu konuya hâkimiyeti Mısri Mahallesinin Cadde ve sokaklarına hâkim olması bu iş için büyük bir şanstır. Öncelikle bunu ileteyim. Şu anda da halkımızın isteği neyse o duruma gelmiş durumdadır. Hatta Sayın Bakanımız 30 Haziran 2021 tarihine kadar süre verdi. Eğer yüzde 51’i istiyorlarsa krediyi vereceklerini, istemezlerse de aynı imar planını Belediyemiz güncelleyip vatandaşlara açacak. İsteyen kendi yapacak isteyen istediğine yaptıracak. Ama yüzde 51’i kabul edilirse bana göre ilimiz insanı için tarihi bir şans olur. >> Burak AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti