Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karavancılar Afyon’dan memnun kaldı

250 karavan sever, Afyonkarahisar’a

250 karavan sever, Afyonkarahisar’a geldi, etkinliklere katıldı. Çetin kış şartlarına rağmen mutlu oldukları gözlenen karavan severler, Afyon’fu tanıma imkanı buldu

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu tarafından dünyanın ilk termal altyapılı kamp ve karavan alanında KaravanFest başladı.
KARAVAN TUTKUNLARININ
BULUŞMA NOKTASI OLDU
2022 yılının ilk festivali niteliğindeki KaravanFest, dünyanın ilk termal altyapılı karavan alanında gerçekleşiyor. Festivalde konser, söyleşi, karavan kültürü etkinlikleri, gezi turları ve çeşitli aktiviteler katılımcılar ile buluştu. Yapımı Belediye tarafından tamamlanan Motor Sporları Merkezi alanında bu yıl ilk kez düzenlenen KaravanFest yerli ve yabancı birçok karavan tutkununu ve tedarikçilerini bir araya getirdi.
UNESCO Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da yapılan festivalde sucuk ve kaymaklı ekmek kadayıfı partileriyle şehrin gastronomisi öne çıktı.
İLK ADRES FRİGYA’NIN KALBİ “AYAZİNİ” OLDU
Üç gün boyunca süren festivale birçok etkinlik, konser, gezi turu ve söyleyişi eşlik etti. Misafirlerin ilk adresi Frigya’nın kalbi “Ayazini” oldu. Türkiye’nin farklı illerinden gelen karavancılar, festivalin ilk gününde ziyaret ettikleri 3 bin yıllık tarih eşsiz güzellikleri içinde barındıran Ayazini’ye hayran kaldı. Frig başta olmak üzere Roma ve Bizans dönemlerinde birçok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Ayazini’yi ziyaret eden ekip, daha sonra Frigya’ya geçerek Emre Gölü’nün manzarasıyla buluştu.
TARİHİ KONAKLARA
HAYRAN KALDILAR
Karavan tutkunlarının bir sonraki durağı, şehir turu oldu. Afyonkarahisar’ın tarihi sokaklarını da dolaşan karavancılar, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleriyle restorasyonu tamamlanan rengarenk tarihi konaklara hayran kaldı. Tarihi konakların ardından Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk ve tek termal altyapılı ‘Kamp Karavan’ alanına geçen karavan severler, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin katılımıyla karavan ateşini yaktı.
SİVAS’TA ÇIKMAYAN MANUŞ BABA AFYON’DA SAHNE ALDI
Etkinlikler Ünlü Sanatçı Manuş Baba’nın konseriyle sona erdi. Ünlü sanatçıları ağırlamaya devam eden Afyonkarahisar’da son olarak farklı tarzı ve yorumuyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Manuş Baba, gençler için en sevilen şarkılarını söyledi. Büyük bir hayran kitlesiyle Afyon Motor Sporları Merkezi’nde sahne alan Manuş Baba, hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Yoğun kar yağışına rağmen konser alanında Manuş Baba’nın birbirinden güzel eserlerine eşlik eden gençler, keyifli dakikalar geçirdi. Manuş Baba hayranları, konser boyunca cep telefonlarıyla şarkıcının fotoğraf ve videolarını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, müzik ziyafeti yaşandı.
Ayrıca Sivas’ta kar yağışı ve teknik nedenlerle sahneye çıkmayan Manuş Baba tüm imkanlar seferber edildiği için Afyonkarahisar’daki konserini gerçekleştirdi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi