Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kardeşine El Uzat” projesi tanıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı,
"Kardeşine El Uzat" projesi tanıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyon İHH işbirliği ile hayata geçirilen “Kardeşine El Uzat” projesinin tanıtım programı 19 Mart Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi
NİYET HAKKIYLA ENSAR OLABİLMEK
Tanıtım programı Hafız Halil Ağlamaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın sunumunu Yakup Saban yaparken, “Kardeşine El Uzat” projesi Koordinatörü Muhammed Özkul tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Özkul, “Müminler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin.” ilkesi ile hazırladıkları “Kardeşine El Uzat” projesi ile toplumun çeşitli kesimleri arasında ki iletişim kopukluğunun düzeltilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında mültecilere ve uluslararası öğrencilere Ensar, yetimlere de destek olabilmeyi amaçladıklarını aktaran Özkul; “Kaynaşma etkinlikleri, il içi ve iller arası geziler, sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla özellikle mülteci kardeşlerimiz ve uluslararası öğrencilerimizin şehrimize uyumunu sağlayabilmek amacıyla çeşitli ikramlarında yapılacağı Frig Vadisi gezisi düzenleyeceğiz. Aramızda ki samimiyetin geliştirilmesi ve ülkemizde ki zenginliklerin tanıtılması için iki gün süreli Çanakkale, İstanbul ve Bursa gezileri düzenleyeceğiz. Sosyal ve sportif faaliyetler kapsamında uçurtma şenliği ve halı saha maçı yapacağız. Tüm faaliyetlerimizde kardeşlerimize süpriz hediyeler ve ikramlarda bulunacağız. Bu proje sonunda Rabbimizden mülteci kardeşlerimize ve uluslararası öğrencilerimize hakkıyla Ensar olabilmeyi ve yetim kardeşlerimize hami olabilmeyi diliyorum” dedi.
HİZMET İNSAN ODAKLI
Afyon İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Afyon İHH faaliyetlerini anlattı. 1993 yılında üç güzel insanın Bosna Hersek savaşı ile İHH çalışmalarına başladıklarını dile getiren Ahmet Ertürk; “İnsani yardım, insani diplomasi ve insan hak ve hürriyetleri noktasında çalışmalara başlamış olan İHH şu anda yaklaşık 135 ülkede 81 il ve büyük ilçelerde aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. İHH vakfımız; Temel olarak sürekli yardım yerine özelde Afrika’da genelde tüm ihtiyaç bölgelerinde iş imkanları, dikiş makineleri, tarım ve hayvancılık eğitimleri arazi iş makineleri dağıtımı, küçük atölyeler, çiftlikler kurarak ayakta durmalarına destek olunmaktadır. Sempozyumlar, bölgelere özel akademik ve tarafsız gözlemler, raporlar, ile dünya kamuoyunu bilgilendirmektedir. AID uluslararası doktorlar derneği ile katarakt ameliyatları hastane çadırları ile savaş doğal afet ve ihtiyaç sahibi bölgelerde aktif çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu.
HİZMETİN ESASI ALLAH’IN RIZASI
Aş evleriyle ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımları yapıldığını, Moro da kurulacak olan fedaratif ülkenin heyetinde ABD, AB, Filipinler, Morolu Müslümanlar ve İHH’nın masada hakem görevi yaptığını söyleyen Ertürk; “Esir değişimi savaş bölgelerinde ve afet bölgelerinde ki ihtiyaç sahiplerinin hep yanında olmuş ve olmaya devam etmektedir. Nerede bir zulüm ve insan hakları ihlali varsa İHH Allah’ın izni ve destekçilerinden  aldığı güçle hep o bölgelerde Allah rızası için insanlık adına faaliyetler sürdürmektedir. İHH halen BM adviser ünvanı alan tek yardım kuruluşudur” şeklinde konuştu.
DİRİLİŞ BULUŞMALARI DÜZENLENİYOR
Her ay büyük katılımlı dev diriliş buluşmaları yapıldığını belirten Ahmet Ertürk, Bülent Yıldırım, Ramazan Kayan, İhsan Şenocak, Abdullah Yıldız, Nurettin Yıldız, Mehmet Emin Yıldırım, Abdülmetin Balkanlıoğlu hocaların katılımıyla bu buluşmaların organize edildiğini dile getirdi. Diriliş Buluşmaları programı için 15 Nisan Cuma günü Konya ve Afyonkarahisar’dan otobüsler kaldıracağını dile getiren Ertürk; “Kısaca İHH; Mazlumların sesi, insana dair sloganıyla çıkılan bu yolda haksızlık karşısında asla bugz etmeyi seçmedi önce eliyle düzeltmek gerektiğinde Mavi Marmara da şehitler verdi. Gücü yetmediği zamanlarda diliyle yanlışı haykırdı meydanlarda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte basın açıklamalarında, gıyabi cenaze namazlarında, yürüyüş ve salon toplantılarında kermeslerde ama sessizliği ve buğz seçmedi. Elhamdüllillah” şeklinde konuştu.
YARDIM TIRLARI GÖNDERİLDİ
Afyon İHH olarak, 2007 yılında temsilcilik boyutunda İYC ile birlikte çalışmalara başladıklarını hatırlatan Ahmet Ertürk, Belediye’nin arkasında 1. Bilgi Eviyle çalışmalara başladıklarını kaydetti. Ertürk; “Somali deki kuraklıkta yardım tırları gönderildi. Resim sergileri, stantlar açıldı. Gazze’deki kurşun dökme operasyonun sonrasında kermesler, programlar mitingler düzenlendi. Gazze’den gelen yaralılarla yakından ilgilenildi. Her türlü tercüman talepleri, maddi ve manevi ihtiyaçları Afyon İHH Gönüllüleri aracılığıyla karşılandı. 200 araçlık Filistin’e yolu açık konvoyuna 3 araçla destek olundu. 29 Mayıs 2014 tarihindeAfyonkarahisar İnsani Yardım Derne-ğimiz kuruldu. Suriye savaşının başlamasıyla ilk yıl 20 tır, arada 40’ı aşkın tır son 2 ayda da Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimiz için 11 tırlık yardımları sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa gönderildi” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALAR ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE
Suriyeli mülteciler için İHH dernek binasında Türkçe kursları, Arapça tefsir dersleri, ev ve iş bulunması, ev eşyaları, ayni ve nakdi yardım dağıtımları, geziler, piknikler, sağlık, eğitim adli, emniyet gibi her türlü sorunlarıyla ilgilenildiğini belirten Ertürk şu ifadelere yer verdi: “Yönetim kurulumuzda mülteci birimimiz çalışmaları yürütmektedir. Halen ana kademe olarak yönetim kurulumuzla 14 kişilik yürütme her hafta Salı günleri toplantılarımız devam etmektedir. Birimlerimizle, komisyonlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 45 kişilik istişare ekibimizle yılın belli aralıklarında istişare toplantılarımızı yapıyoruz. Ana kademe olarak; Banladeş’te okul bina tadilatı projesi yürütülmekte kaynak oluşturulmaktadır. Aynı zamanda Afyon IHH için eşya ve yardım dağıtmak üzere minibüse ihtiyacımız vardır. Bunun kaynak teminini projesini yürütmektedir.”
İHH ÇALIŞMALARI
GURURLANDIRDI
Proje tanıtım programının son konuşmasını AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal yaptı. İHH gönüllüsü olmaktan gurur duyduğunu, elinden geldiği ölçüde destek verdiği çalışmaların her birinde ayrı ayrı bulunmaya gayret ettiğini belirten Özkal şöyle konuştu: “Yapılan çalışmaları topluca dinlemek bana ayrı bir gurur verdi. Gerçekten tüm müminler kardeştir. Dünya Müslümanları olarak bizler kardeşiz. Özellikle üniversitede ki genç arkadaşlarımızla ayrıca görüşmüştük. Özellile ben diyorum ki, yüreğinizde insanlıkla ilgili bir sızı duyuyorsanız o kadar insansınız. İHH’da yüreğinde sızı duyan hassas insanlar var. Onlara yapılanlardan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların haklarını yetirince ifade edemeyiz. Ayrıca İstanbul’da ki patlama nedeniyle tüm Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Sırtlanların çadır kurduğu bu kadar değerli topraklarda yaşamanın bedeli bu olsa gerek diyorum. İnşallah ümmet bilinciyle bu hassasiyetimizle, yüreğimizde duyduğumuz acıyla hem ülkemiz hem de dünya Müslümanları için birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu dik duruşumuzla, yardım bilincimizle, Ensar ve muhacir ilişkimizle, mülteci kardeşlerimizle, yetimlerimizle birarada olup birlikte yürümeye devam edeceğiz.”
Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın özel haberi