Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kasap: Kırsal sanayi desteklenecek – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kasap: Kırsal sanayi desteklenecek

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Bekir Kasap, CHP iktidarında kırsal alanların kalkınması, kırsal bölgelerde istihdam olanaklarının artırılması, için tarımsal üretimle
bağlantılı kırsal sanayinin destekleyeceğini ifade etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Bekir Kasap, İhsaniye, Taşoluk, Sinanpaşa, Ahmetpaşa ve Balçıkhisar’da gerçekleştirdiği seçim çalışmasında çiftçilerle bir araya geldi.
Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların halkın iktidarında son bulacağını belirten Kasap, “Çiftçinin üretim amaçlı kullanacağı mazotun litresini 1,80 TL’ye düşüreceğiz. Tarım sektöründe kendi işinde çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız. Desteklenecek tarım ürünlerini ve her ürün için destek tutarını bir yıl önceden açıklayacağız. Tarımsal desteklerde arazi büyüklüğünü değil, üretim miktarını esas alacağız. Tarımsal destekleri üretim planlamasının bir aracı olarak kullanacağız. Başka gelir kaynağı olmayan ve asgari ücretin altında geliri olan çiftçilere, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Küçük çiftçileri tarım sigortaları kapsamına alacak düzenlemeler yapacağız. Çiftçilerimizin kredi borçlarını ödenebilir koşulları sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin ürünlerini doğrudan veya kooperatifleri ve diğer örgütleri aracılığıyla tüketicilere satmalarını sağlayacak düzenlemeler yapacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti