Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katı Atık Bertaraf Tesisi 1 milyon 500 bin TL gelir sağlayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Katı Atık Bertaraf Tesisi 1 milyon 500 bin TL gelir sağlayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Çevre Hizmetleri Birlik Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Gezi sırasında, Ürün’e Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak ve Çevre Mühendisi Dilek Karaca tarafından tesisler hakkında bilgiler verildi.
2009 yılında işletmeye alınan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde oluşan biyogazdan elektrik enerjisi üretim tesisi tamamlanırken, Mayıs ayı içerisinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın onayının ardından elektrik enerjisi üretimine başlanacağı belirtildi. Tesisin elektrik enerjisi üretimine başlaması ile Çevre Hizmetleri Birliği’ne yıllık 1 milyon 500 bin TL gelir elde edilmesi hedeflendiği belirlendi.
Tıbbi atık sterilizasyon tesisi hakkında da bilgi alan Ürün’e tesiste Afyonkarahisar il genelinin yanı sıra, Manisa, Burdur, Uşak, Antalya illeri ile Konya Akşehir ilçesinin sağlık kuruluşlarından çıkan tıbbi atıkların da steril hale getirilerek bertarafının sağlandığı bilgisi verildi.
Ürün, gezinin ardından yaptığı açıklamada tesisin 250 kişiye istihdam sağlayan, Avrupa standartlarında bir tesis olduğunu belirterek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Burhanettin Çoban’ı tebrik etti.
Ürün, şunları kaydetti: “Katı atık bertaraf ve tıbbi atık sterilizasyon tesisimiz dünya standartlarında hizmet vermekte. Söz konusu tesislerde 250 kadar insanımız istihdam ediliyor. Günlük yaklaşık 400 ton atık bertarafının gerçekleştirildiği tesiste inşallah bir süre sonra elektrik de üretilmeye başlayacak. Katı atık ve tıbbi atık sterilizasyon tesislerimizde toplam 13 ilçenin ve 70 belediyenin atıklarına işlem yapılması da tesisin tüm çevreye faydalı olduğunu göstermektedir. Bu da Afyonkarahisarımız adına sevindiricidir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti