Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kavaf’tan Sandıklı Huzurevi müjdesi – Kocatepe Gazetesi

Kavaf’tan Sandıklı Huzurevi müjdesi – Kocatepe Gazetesi
Kavaf'tan Sandıklı Huzurevi müjdesi

Türkiye’de toplam nüfusun yüzde 10’unu 60 yaş üstü yaşlılar oluşturuyor. Ancak 60 yaş üstü yaşlıların sadece binde 4.2’si huzurevlerinde kalıyor. Bu rakam Avrupa Birliği ülkelerinde ise yüzde 30-35 gibi yüksek bir oranda gerçekleşiyor. Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sandıklı Huzurevi’ni yıl sonuna kadar bitireceklerini söyledi

Türkiye’de 90’ı Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na; 185’i de kamu, özel sektör ve yerel yönetimlere bağlı olmak üzere toplam 275 huzurevi hizmet veriyor. Bu huzurevlerinden de toplam 16 bin 838 yaşlı hizmet alıyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türk insanının yaşlılarına verdiği değerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken köklü bir gelenek olduğunu belirterek, “Ne sevindiricidir ki insanımız yaşlısına sahip çıkıyor, onları yanı başından ayırmayarak hayata bağlıyor. Bunun mümkün olamadığı durumlarda ise devletimiz yaşlı vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, saygın bir şekilde hayatlarını sürdürmesi için tüm olanaklarını seferber ediyor” diye konuştu. 1 Ekim’in Dünya Yaşlılar Günü olduğunu belirten Bakan Kavaf, “Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, ellerinden öpüyorum” dedi.
En çok huzurevinin bulunduğu illerin başında 6 huzureviyle İstanbul geliyor. İstanbul’u sırasıyla Ankara (6), İzmir (5), Manisa (4), Kocaeli (4), Zonguldak (4), Afyonkarahisar (3), Eskişehir (3) ve Samsun (3) takip ediyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Manisa, Aydın, Kocaeli ve Eskişehir de huzurevi için sırada bekleyen iller olarak sıralanıyor.
Türk insanının yaşlılarına verdiği değerin, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken köklü bir gelenek olduğunu ifade eden Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Ne sevindiricidir ki insanımız yaşlısına sahip çıkıyor, onları yanı başından ayırmayarak hayata bağlıyor. Bunun mümkün olamadığı durumlarda ise devletimiz yaşlı vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, saygın bir şekilde hayatlarını sürdürmesi için tüm olanaklarını seferber etmektedir. Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyle yoğuran milletimizin; bundan böyle de bu değerleri genç nesillere aktararak, milli birliğini diri ve güçlü tutacağına olan inancım tamdır” diye konuştu.
Yaşlıları “Bizi biz yapan kültürel mirasımızın, ortak geçmişimizin canlı tanıkları olarak toplumu zenginleştiren; nesillere yol göstererek bugünü ve yarını aydınlatan en değerli varlıklarımız” olarak nitelendiren Bakan Kavaf, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2010 yılı sonuna kadar 54 kapasiteli Mersin Tarsus Huzurevi, 63 kapasiteli İzmir Foça Reha Midilli Necla Ana Huzurevi, 95 kapasiteli Kırklareli Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi, 80 kapasiteli Kütahya Huzurevi, 50 kapasiteli Zonguldak Merkez Huzurevi, 60 kapasiteli İstanbul İzzet Baysal Huzurevi Ek Binası, 40 kapasiteli Manisa Akhisar Huzurevi Ek Binası ve yine 40 kapasiteli Muğla A. H. Nuri Öncüer Huzurevi Ek Binası hizmete açılacaktır. 2011 yılında ise Amasya Merzifon Huzurevi, Afyonkarahisar Sandıklı Huzurevi, Sakarya Hendek Huzurevi, Aydın Horsunlu Huzurevi, Samsun Ladik Huzurevi, Tunceli Pertek Huzurevi, Tunceli Merkez Huzurevi, Bayburt Huzurevi, Çankırı Ilgaz Huzurevi, Van Huzurevi ve Antalya Alanya Huzurevi’ni hizmete açmayı planlıyoruz.”