Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaygılarımız şiddetlenerek artıyor Davutoğlu’na haksızlık yapıldı

Kaygılarımız şiddetlenerek artıyor Davutoğlu’na haksızlık yapıldı
Kaygılarımız şiddetlenerek artıyor Davutoğlu’na haksızlık yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, Türkiye sınırlarında çok büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Demirel, sıkıntıların iç politikada da kendisini derinden hissettirdiğini belirtti.
YERLEŞTİRMELER AÇILIM SÜRECİNDE
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Türk Milletinin içeride ve dışarıda yaşananların üstesinden gelebilecek kudrete sahip olduğunu ifade etti. MHP olarak kaygılarının şiddetlendiğini ancak millet olarak asla endişeye kapılmamak gerektiğine değinen Demirel; “Sınırlarımızın güvenliği ile ilgili olarak yeri geldikçe sıkça dile getirdiğim bir konu var. Yaşananlar artık terör boyutunu aştı. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oyun oynadıklarını görüyoruz. Bu kadar cephanelerin ve bitmeyen insan unsuru nereden geliyor? Bu insanlar nerelerden giriş yapıyorlar. Bu durumu gerçekten çok merak ediyorum. Bunlar açılım sürecinde yerleştirildi. Cephanelikler de açılım sürecinde yerleştirildi” dedi.
İNŞALLAH TEDBİR ALINIR
22 Haziran 2015 tarihinden itibaren Türk güvenlik güçlerinin terörle mücadele ettiğini ifade eden Raşit Demirel, teröristlerin sayıca ve silah anlamında bir türlü bitmek bilmediğini belirtti. Bu durumu ciddi anlamda merak ettiğini söyleyen Demirel; “İstihbaratta mı zarar var diye bunu gündeme getiriyorum. Hala endişelerim var. Sanırım biraz istihbarat sorunu yaşıyoruz. Teröristlerin kullandığı silahların ve cephaneliklerin nasıl geldiğini bir türlü keşfedemiyoruz. Bundan dolayı çok fazla can kaybı vermeye başladık. İnşallah yetkililerimiz bu hususta tedbir alırlar. Sınırlarımıza hakim olan bir ülke olarak hayatımızı sürdürürüz” diye konuştu.
“RAKİMİZDİ AMA DAVUTOĞLU BAŞARILIYDI”
Türkiye’nin iç politikada ki duruma yönelik görüşlerini açıklayan Demirel şöyle konuştu: “AKP’nin olağanüstü büyük kongresini bir partinin iç sorunu olduğunu düşünüyoruz. Ancak değinmeden geçemeyeceğimiz noktalar vardır. Bu durum Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine bu değişiklik olmuştur. Çünkü Ahmet Davutoğlu beyin ayrılırken ve kongredeki konuşmaları bunu yansıtmaktadır. Durumun kendi isteği üzerine olmadığını, zaruretten olduğunu söylemiştir. Dolayısıyla bu talebin saraydan geldiğini anlamaktayız. Kendi kendime soruyorum; Acaba Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken böyle bir talepte bulunsaydı, AKP’liler içine sindirerek bu değişime razı olurlar mıydı diye de merak ediyorum. Ben bunda demokrasi falan görmüyorum. Bu durum kesinlikle diktadır, dayatmadır.  Söylemekten çekinmiyorum rakibimiz olmasına rağmen Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde başarılı olmuştur. R. Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı dönemlerden daha fazla oy almıştır. Davutoğlu’nun Başkanlık sistemine sıcak bakmaması ile sorun başlamıştır.”
“OY VERENLER NİYE TEPKİSİZ?”
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık sistemini ısrarla istiyor. ‘Tek adamı’ oynamak istiyor. İnşallah bunda başarılı olmayacak” diyen Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Biz muhalefeti en iyi şekilde çalıştırıp Başkanlık sistemine geçirtmeyeceğiz. Ahmet Davutoğluna haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kendisine oy verenlerin niye tepki koymadıklarını gerçekten merak ediyorum. Bu kadar sessizce gitmemeliydi diye düşünüyorum. Sayın Davutoğlu’na haksızlık yapılmıştır” Burcu AYDIN’ın Haberi