Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KAZA VE BELALAR DUA İLE GERİ ÇEVRİLİR

Başka hadis-i şeriflerde:
“Mallarınızı zekât ile kale içine alınız, hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz, belaları da dua ile çeviriniz”; “Kaza ancak dua ile geri çevrilir. Ömrü de ancak iyilik uzatır, başka bir şey uzatmaz ve kişi yaptığı günah yüzünden rızıktan mahrum edilir.” buyrulmuştur.
Allah (c.c.) kuluna kabul etmeyeceği duayı yaptırmaz yeter ki kul dua etmesini bilsin. İmâmı Rabbâni Hazretleri : “Dua Bir şeyi istemek, ona nâil olmak (onu elde etmek) demektir; Zirâ Allahû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez.” Buyurmaktadır.
Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz bir başka hadislerinde: “Dua, ibadetin beyni ve iliğidir.” (Tirmizi)
Peygamber Efendimiz dua konusunda şöyle buyuruyor: “Dua ibadetin özüdür.” (Tuhvet’ül Ahvezi, 9/311); “Allah’a dua etmekten daha değerli hiç bir şey yoktur.”( İbn-i Mace, 2/224 ), “Dua mü’minin silahı, dinin direği, göklerin ve yerin nurudur.” (et terğib ve’t-terhib, 2/479)
Dua Yetmiş Türlü Kazayı Önler
“Dua, ibedetin aslı ve özüdür. Allah katında duadan makbul bir şey yoktur. Dua 70 türlü kazayı önler. Ömrün bereketini artırır.” (Tirmizi)
Resûlullah Efendimiz buyurmuşturki:
“Bir mümin, bir hayır duada bulunsa elbette dört iyilikten hâli olmaz: (Dört iyilikten birisine mutlaka kavuşur:)
1-Ya duası hemen kabul olur.
2-Yâhut duası ahiret azığı olur. Allah, ahirette o dua sebebiyle ona o kadar fayda verir ki, o kimse: Keşke dünyada hiçbir duam kabul olunmasaydı.” Der.
3-Bu dua karşısında Allah o kimsenin başından büyük bir belayı kaldırır.
4-Yahut da yine o dua karşılığında Allah, o kimsenin büyük bir günahını affeder. O dua bu günaha kefaret olur.” İmadü’l İsalam) İslâm’ın Temel Kitabı- Büyük İlmihal, sayfa: 510; Şeyh Abdurrahman Bin Yusuf, Çeviren Mehmet Rahmi)
“Rabbiniz, elbette hayâ ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten haya eder.” (Ebû Davut)
“Dua, mü’minin silahıdır.” (İbni Ebiddünya)
“Allahü Teâlâ dua etmeyene gazap eder.” (İbni Mace)
“Dua, belayı önler.” (Deylemi)
• Duanın Belayı Önlemesi Kaza ve Kaderdendir.
Dua kazayı belayı def eder. Hadis-i şerifte kaza, ancak ve yalnız dua ile değişir buyruldu. (Tirmizi)
Hz. Ali (r.a) buyurdular ki:
“Dua saadetin anahtarıdır. En iyi dua temiz sineden ve takvalı kalpten çıkan duadır.”, “Dua, Allah katında yeryüzündeki amellerin en sevgilisidir.”
Bu konuda Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
“Sizden biriniz, duâ ettim kabul olunmadı, diyerek acele etmedikçe duâsı kabul olunur” (Tirmizi) Bun bakımdan duaya ısrarla ve sabırla, kabul edilinceye kadar devam etmeliyiz.
“Kaderden sakınmak fayda vermez; duâ ise inen (dert, belâ, musibete) karşı fayda veriri. Belâ şüphesiz ki iner ama duâ onu karşılar da kıyâmete kadar biri diğerinin sırtını yere getirmeye çalışır.” (S. Muhammed Hakkı Hazretleri, tercüme Celal Yıldırım, Sırlar Hazinesi, 489)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti