Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Keçe ile buluşma” sergileniyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Keçe ile buluşma" sergileniyor

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin, ilimizde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızdan olan “Keçecilik” ile ilgili projenin ardından ortaya çıkan eserler sergileniyor

Türk Ulusal Ajansına Eylül 2011 döneminde sunduğu bütçesi Türk Ulusal Ajansı tarafından sağlanılan ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Afyonkarahisar Valiliği AB Daimi Temas Noktası, Afîum ve Zeyland alışveriş merkezleri tarafından desteklenen “Genç Kadınlar Keçe İle Buluşuyor” adlı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projesi kapsamında keçeden yapılan el sanatları ilgilileri ile buluşmaya başladı.
El emeği, göz nuru
5 Aralık 2011-30 Nisan 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar ilinde gerçekleştirilen projenin katılımcıları 15- 25 yaş aralığında SHÇEK Kız Yetiştirme Yurdu’nda barınan ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi’ndeki faaliyetlere katılan imkanları kısıtlı beşer, toplamda on genç kadından oluşuyor. Proje kapsamında, Halk eğitim ve Akşam Sanat okulunun desteği ile açılan keçe kursu ile on genç kadın keçe sanatçısı olarak yetiştirilmiştir. Afyonkarahisar gençlik merkezinde açılan kurs kapsamında genç kadınların keçeden ürettikleri tablo, takı, süs eşyaları, hediyelik eşyalar vb el sanatları, Afyonkarahisar’daki büyük alışveriş merkezlerinden olan Afium alışveriş merkezinde, Afium Alışveriş Merkezi yöneticilerinin destekleri sergilenmeye başlandı.
Sırada Zeyland var
Proje kapsamında ilk sergi çalışması Afîum Alışveriş Merkezinde 09-15 Nisan Tarihleri arasında açıldı. Proje kapsamında ikinci sergi çalışması Zeyland Alışveriş Merkezi Yöneticilerinin desteği ile 16-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Zeyland Alışveriş Merkezinde açılacak. Sergilerde, proje katılımcılarının keçeden ürettikleri el sanatları satışa sunuluyor. Elde edilen gelirle, keçe malzemesi alınıp Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde keçe kursu çalışmasına devam edilerek proje kursiyerlerinin ekonomilerine katkıda bulunmaları sağlanıyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti