Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler bireyselde de dikkat çekiyor

HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un

HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un ligdeki başarısında büyük paya sahip olan 6 oyuncu tutturduğu 9 istatistik ile ön plana çıktı

 

ING Basketbol Süper Ligi’nde 21 hafta sonunda oluşan istatistikler Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklandı. 21 maçın tamamını kazanarak 42 puana ulaşan Anadolu Efes liderliği elinde tutarken, Pınar Karşıyaka 37 puanla 2. sırada, Fenerbahçe Beko ise 36 puanla 3. sırada yer alıyor. 33 puanlı Tofaş ve Türk Telekom’un ardından 32 puanla 6. sırada yer alan HDI Sigorta Afyon Belediyespor bu sezon ortaya koyduğu performansın yanı sıra bireysel oyuncu performansları ile de dikkat çekiyor.
Sezonunda en düşük bütçeli takım olan HDI Sigorta Afyon Belediyespor ortaya koyduğu mücadeleyle dikkatleri üzerinde çekti. En dikkat çeken istatistiklerin başında yer alan HDI Sigorta Afyon Belediyespor’nin 6 farklı oyuncusu 9 farklı istatistikte yer aldı.

LEISSNER EN ÇOK
SÜRE ALAN OYUNCU
Dar rotasyonu nedeniyle oyuncularına daha uzun süreler veren HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncusu Tenner Leıssner 21 maçın tamamında forma giyerken 11 saat 54 dakika 33 saniye süre aldı. Leıssner 21 maç sonunda ligde en çok süre alan oyuncu oldu. Maç başına en çok süre alan oyuncu ise Paco Cruz ise 17 maçta toplam 9 saat 43 dakika 23 saniyelik istatistikle yine birinci sırada yer aldı. Afyon Belediye’nin iki başarılı oyuncusu maç başına ve toplam süre ile liderlik koltuğunun sahibi oldu.

PACO CRUZ İSTATİSTİKLERİ ZORLUYOR
Paco Cruz, bu sezon BSL’de bir çok alanda zirvede yer alıyor. Sayı Krallığı yarışında maç başına 20.35’lik istatistikle zirvede yer alan Cruz, 17 maçta attığı 58 tane 3 sayılık basket ile 3 sayı istatistiğinde de 3.41’lik maç başı istatistiğiyle lider durumda. Takımı adına daha fazla hücumda sorumluluk alan Cruz top kaybı yüzdesinde de 61 top kaybı ile takım arkadaşı Wrıght’tan sonra 2. sırada. Cruz, verimlilik istatistiklerinde ise 307 puanla 15. sırada kendisine yer buldu.

TAYLOR WRIGHT ASİST KRALI

Lig’de ilk kez forma giyen isimlerden olan Crıstopher Taylor Wrıght ise bu sezon ortaya koyduğu oyun ve performansla dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor. Ligde sakatlığı nedeniyle 2 maçı kaçıran ancak oynadığı 19 maçta 164 asist yaparak ligin asist krallığı yarışında haftalardır zirvedeki yerini koruyan Wrıght maç başına ortalamada ise 8.63’lük istatistik yakaladı. Takımı adına da çok fazla top kullanmak zorunda kalan Wrıght 19 maçta 68 top kaybı yaparak bu alanda da zirvede yer alıyor.

25 BLOKLUK PERFORMANS SİNAN’DAN GELDİ
Keçilerin takım kaptanı Sinan Sağlam da bu sezon bireysel yeteneklerini yavaş yavaş ortaya çıkartmaya başladı. Atletik özelliği ve savunma sertliğine katkısının yanı sıra sıçrama yeteneği ile öne çıkan Sinan bu sezon oynadığı 21 maçta 25 kez rakiplerine blok yaparak takımına katkı sağladı. Rakiplerine pota altında kolay sayı şansı vermeyeceğini hissettiren Sinan bu istatistiği ile ligde en fazla blok yapan 4. oyuncu oldu. Sağlam maç ise başına istatistiklerde 5. sırada kendisine yer buldu.

MACURA KURNAZ ÇOCUK
Sezon başından bu yana Afyon Belediyespor’un Cruz, Wrıght ikilisine en fazla destek veren oyuncuların başında gelen Jonathan Paul Macura savunmada agresif, hücumda etkili oynayabilme özelliği olan oyuncular arasında da yerini aldı. 21 maçta görev yaparak rakiplerinden 39 top çalan Macura bu alanda en fazla top çalan 2. isim oldu.

RİBAUNT YARIŞINDA EGEMEN VAR
Ligde bu sezon Kaırys’ın sakatlığında takımın pivot mevkiindeki yükü çeken Egemen Güven başarılı bir grafik çizmişti. Güven oynadığı 21 maçta 155 ribaunt toplamayı başardı. Ligde en çok ribaunt toplayan 5. oyuncu olan Egemen maç başına ortalamada ise 9. sırada kendine yer buldu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.