Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler ligden çekildi

Keçiler ligden çekildi

İNG Basketbol Süper Ligi’nden düşen Afyon Belediyespor, lige katılamayacağını Federasyon’a bildirdi. Öte yandan Keçiler’de Başkanlık görevini yürüten Abdulkadir Arslan da yönetimi bıraktıklarını açıkladı

 

İNG Basketbol Süper Ligi’nden düşerek sezonu tamamlayan Afyon Belediyespor basketbol takımı 1. Lige katılım için başvurusunu yaptı, ücretini yatırdı. Sonrasında yaşanan gelişmelerde ise Keçiler Federasyon’a lige katılmayacaklarını bildiren dilekçeyi sundu.
2013 yılında kurulan ve 9 sezonluk serüvende 4 sezon Basketbol Süper Ligde mücadele ettikten sonra geçtiğimiz sezon TBL’ye düşen Afyon Belediye Basketbol 12 milyon TL’lik borç yükü nedeniyle ligden çekildi.
Cömert Küce’nin başkanlık görevini bırakmasının ardından göreve gelen Abdülkadir Arslan ve yönetiminin de görevi bıraktığı ve bu süreçte de Türkiye Basketbol Federasyonu’na lige katılmama dilekçesini verdiği öğrenildi. Dilekçede yeterli desteği bulamadıkları için lige katılmama kararı aldıklarını belirttikleri öğrenildi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçmiş dönemlerden gelen, kulübün 12 milyon TL borcu olduğunu ifade ederek, “Bu borçlar içerisinde oyuncuların alacakları, vergi borçları gibi kalemler yer alıyor. Afyonkarahisar Belediyesi olarak bizim bu borçları ödeyebilecek bir kalemimiz yok. Böyle bir durumda lige katılma imkanımız da olmadığı için farklı bir düşünceye döndük. Dışarıdan oyuncu getirip yüksek paralar harcamak yerine Afyonkarahisarlı genç sporculardan oluşan bir takım yaparak liglere katılmak ve gençlerimize harcama yapmak bizim için daha akılcı bir yol olacağı düşüncesiyle gelecek yıl yeniden takım inşaa etmeyi uygun bulduk.” ifadelerini dedi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi