Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler Orman’a acımadı – Kocatepe Gazetesi

Keçiler Orman’a acımadı – Kocatepe Gazetesi
Keçiler Orman’a acımadı

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor, ligin 4. haftasında kendi sahasında Muğla Ormanspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Afyon Belediyespor olurken ilk çeyrekte 13 sayı farkı yakaladı. İkinci çeyrekte de ağırlığını ortaya koyan Afyon Belediyespor 23 sayı farkı yakaladı. Üçüncü Afyon Belediye üstünlüğü korumayı başardı. Fakat 4. sette rehavete kapılan Afyon Belediye rakibinin farkı 5 sayıya kadar indirmesini sağladı. Bir anda toparlanan Afyon Belediye farkı tekrar iki sayılı hanelere çıkardı.
Oyuna hızlı başlayan Afyon Belediyespor oldu. Maça 21-8’lik seriyle başlayıp rakibini oyundan uzaklaştıran Afyon Belediye ilk çeyreği 25-13 önde tamamlamayı başarırken ikinci çeyrekte de etkisini artırdı.
İkinci çeyreğin 4. dakikasında farkı 23 sayıya (39-16) çıkaran Afyon Belediyespor rakibine karşı çok fazla efor harcamadan mağlup edecek seviyedeydi. İlk çeyreğin sonunda 50-33’lük skoru yakalayan Afyon Belediye soyunma odasına da 17 sayı ile önde gitti.
İlk yarıda Ogün Sevinç 14 sayıya ulaşırken, Afyon Belediye 7/12 üçlükle arayı açtı.
Üçüncü çeyrekte Muğla Ormanspor oyunu dengeledi ama skoru dengeleyemedi. Aranın açılmasına engel olan Muğla Orman, son çeyrekte yüklendi. Farkı 5 sayıya kadar indiren Muğla Orman, Afyon Belediye’nin rehavetini iyi değerlendirdi. Rehavetten çabuk çıkan Afyon Belediye farkı bulduğu 3’lüklerle yine araladı ve iki haneli rakamlara ulaştı. Afyon Belediye 13/22 üçlük yüzde 59 isabeti bulurken rahat bir galibiyet aldı. Maçta hücum ribaundlarında başarılı olan Muğla Orman sayı üretmekte oldukça zorlu bir maç çıkardı. Maçın sonunda Afyon Belediye 97-81’lik skorla kazanan taraf oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Afyon Belediye: Mustafa Shakur 18 sayı, 1 ribaund, 4 asist, Ogün Sevinç 20 sayı (4/10 üçlük), 1 asist, Tuğberk Gedikli 13 sayı (3/3 üçlük), 4 ribaund, 6 asist
Muğla Ormanspor: Mehmet Şanlı 18 sayı, 11 ribaund, Ricky Harris 27 sayı (5/9 üçlük), 2 ribaund, 1 asist, Arda Sarıbay 13 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Kaan Göğüş 14 sayı, 8 ribaund, 8 asist

 

“Gelişim maçı bizim için daha önemli”

 

Muğla Ormanspor maçını 97-81’lik skorla rahat kazanmalarının ardından değerlendirme yapan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran, Gelişim Koleji maçının bu maçtan daha önemli olduğuna dikkat çekti

 

Muğla Ormanspor maçından sonra değerlendirme yapan Afyon Belediyespor Koçu Mehmet Kabaran,  “Muğla Ormanspor’u tebrik ediyorum. Gerçekten iyi mücadele ettiler ve maçın sonuna kadar içerisinde kaldılar. Biz maça iyi başladık, iyi konsantre olduk fakat şunu unuttuk, maç 40 dakika oynanıyor 10 dakika oynadıktan sonra skorun üzerine yatmak gibi bir durum söz konusu değil. Hele bu seneki Türkiye Basketbol Ligi’nde bu durum hiç söz konusu değil. Şu anda eksik durumdayız, İbrahim’in yokluğu, Zupan’ın olmayışı Ali’nin maç içerisinde sakatlanması kendisi beline bir darbe aldı ve oynatamadım Ali’yi de sakatlandı. Uzun konusunda bizi bayağı bir çaresiz bıraktı, fakat oynayan arkadaşlar da hakkını verdiler. Maçın sonunda iyi oynadık kazandık mutluyuz. Şimdi önümüzde Gelişim Koleji maçı var. Gelişim Koleji maçı bu maçtan daha da önemli bizim için çünkü bir seri başlatmak istiyoruz. Buna ihtiyacımız var, geçen hafta bana göre şanssız bir mağlubiyet aldık. kazanabilirdik Acıbadem maçını. Gelişim Koleji maçını kazanıp seriye devam etmek istiyoruz” ifadesine yer verdi.
ZUPAN GELİŞİM
MAÇINDA OYNAYACAK
Sakatlanan Ali ve diğer oyuncular hakkında bilgi veren Koç Kabaran, “İbrahim bu hafta da yetişmeyecek, Samsun maçında başlayacak. Zupan cezası bitecek ve Gelişim maçında oynayacak. Ali’nin durumunu şu anda bilmiyorum yarın belli olur” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

“Gelişim maçını da kazanmak istiyoruz”

 

Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncularından Oğulcan Danacıoğlu, ikinci çeyrekte attığı 3’lüklerle dikkat çekti. Maçın ardındın yapılan basın toplantısında konuşan Danacıoğlu, Gelişim Koleji maçını da kazanmak istediklerini aktardı

 

Muğla Ormanspor maçının ikinci çeyreğinde takımını rahatlatan 3’lükler bulan Afyon Belediyespor oyuncusu Oğulcan Danacıoğlu, yapılan basın toplantısına da katıldı. Gelişim Koleji maçını da kazanmak istediklerini belirten Oğulcan Danacıoğlu; “Maçın başında iyi başladık ve belli bir fark yarattık. İkinci yarıya yumuşak başladığımız için bir ara fark 10 sayılara indi tekrar sertlik koyup maçı kopardık. Kendi sahamızda kazandığımız için mutluyuz Gelişim Koleji karşılaşmasında kazanmak istiyoruz, her iki takıma da başarılar dilerim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

“26 hücum ribaundu aldık ama maçı alamadık”

 

Maçta 26 hücum ribaundu alıp da maçı kazanamadıklarını belirten Muğla Ormanspor Koçu Hamdi Gürgen en kısa zamanda ilk galibiyetlerini alacaklarını söyledi

 

26 hücum ribaundu aldıklarını fakat kazanamadıklarını belirten Muğla Ormanspor Koçu Hamdi Gürgen “Bugün ki maçın ilk yarısına çok kötü başladık. İkinci yarıda maça biraz daha sertlik koyduk. O zaman bir şeyler olmaya başladı. İstatistiklere baktığınız zaman 26 tane hücum ribaundu alıp da kazanamayan tek takım biziz herhalde, bunu da görmüş olduk böylece. Afyon takımı çok iyi bir takım tebrik ederim, koçu tebrik ederim, hakemi tebrik ederim, yetkilileri de tebrik ederim inşallah daha iyi yerlerde olurlar” dedi.
“BİZİM AFYON GİBİ
BENCHİMİZ YOK”
Aradaki sayı farkını düşürmelerine karşın farkın yeniden açılmasını değerlendiren Gürgen; “Bizim Afyon takımı gibi benchimiz yok. Belli bir sayıda oynayabiliyoruz. O yüzden belli bir yere kadar getirebiliyoruz gücümüz belli bir yere kadar ondan sonra olmadı. Tabii orada ufak nüanslar var. Ribaund kavgası oldu, birçok şey oldu. Basketbol detay oyunu detayı yaparsınız kazanırsınız detayı yapamazsanız kaybedersiniz. Oyuncularımız çok yoruldu. Bir-iki takviye daha yaptığımız zaman daha iyi yerlere geleceğiz. İlk galibiyetimizi de en kısa zamanda alacağımıza inanıyorum” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

“Farkı kapatmak o kadar kolay değil”

 

Afyon Belediyespor’un açtığı farkı kapatmanın o kadar da kolay olmadığını belirten Muğla Ormanspor’un genç yeteneği Enes Pehlivan, ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti

 

Muğla Ormanspor’un genç yeteneği Enes Pehlivan, “Ligin tabii kuvveti takımlarından, kendi evlerinde de çok iyi oynuyorlar. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yaptık. İlk yarı mücadele etmedik tek sorun oydu. Bir anda açılan farkı kapatmak o kadar kolay değil. Elimizden geleni yaptık maçın sonunu getiremedik üzücü oldu. En yakın zamanda toparlanırız inşallah” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)