Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler, Play-Off için 4 takımdan biri oldu

Keçiler, Play-Off için 4 takımdan biri oldu

ING Basketbol Süper Ligde 5 takım Play-Off turuna kalmayı garantilerken kalan 3 takımın belirlenmesi için 4 takımın mücadelesi sürüyor. HDI Sigorta Afyon Belediyespor kalan 3 maçından 2 galibiyet ve 1 mağlubiyete karşılık 6 puan çıkarırsa Play-Off turuna adını yazdıran 8 takımdan biri olacak

 

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncular nedeniyle iki haftadır maça çıkmıyor. Seyircisiz oynanan sezonda 29. haftada oynanan karşılaşmaların ardından Play-Off’ta mücadele edecek olan 8 takımdan 5’i netleşti. Ligi bitiren Anadolu Efes 28 galibiyet ve 1 mağlubiyetle zirvedeki yerini korurken Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko, Tofaş ve Türk Telekom ilk 5’in içerisinde yer alarak Play-Off turuna kalmayı garantileyen takımlar oldu.
Play-Off turuna kalma mücadelesinde 8 takım arasına girmesi kesinleşen 5 takım dışında kalan 3 takımın belirlenmesi için 4 takımın mücadelesi de sürüyor. Play-Off turuna kalma hesapları yapan 4 takımdan en avantajlı olan ekip Darüşşafaka Tekfen olarak görülüyor. Ligde 28 maçını geride bırakan ve 2 maçı kalan Darüşşafaka Tekfen 43 puanla 6. sırada kalırken 2 maçından birini kazanması halinde Play-Off’u garantileyecek. İki maçını da kaybetmesi durumunda 45 puana ulaşacak. DAÇKA normal sezonda HDI Sigorta Afyon Belediyespor ve Empera Halı Gaziantep Basketbol’a karşı üstünlüğü elinde bulunduruyor.
Play-Off yarışını sürdüren Empara Halı Gaziantep Basketbol ise kalan 2 maçından da kazanarak çıkmak zorunda. Ligde 41 puanla 8. sırada yer alan Empera Halı Gaziantep Basketbol son iki maçında Bahçeşehir Koleji ve Büyükçekmece Basketbol ile karşı karşıya gelecek. Puanını 45’e çıkarma şansı bulunan Empera Halı Gaziantep Basketbol için tek şans Beşiktaş ve HDI sigorta Afyon Belediyespor’un 45 puana ulaşamaması olacak. Play-Off yarışındaki rakiplerine karşı ligde galibiyet alamayan Empera Halı Gaziantep Basketbol puan eşitliği halinde yarışın dışında kalacak.
Koronavirüs vakaları nedeniyle 28 ve 29. hafta maçları ertelenen HDI Sigorta Afyon Belediyespor ve Beşiktaş ise şu an itibariyle en avantajlı takımlar gibi görülüyor. Erteleme maçları nedeniyle 3’er maçı kalan iki ekibin Play-Off şansı da oldukça yüksek. Ligin 30. haftasında Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak olan Beşiktaş’ın erteleme maçlarında HDI Sigorta Afyon Belediyespor ve Büyükçekmece maçlarından alacağı 3 puan Play-Off için yeterli olacak. 2 puanla 7. sırada bulunan Beşiktaş 3 puan daha topladığında puanını 45’e çıkaracak ve Play-Off turuna kalmayı garantileyecek.
Play-Off yarışında kalmaya çalışan ve ligde son 4 maçından mağlup ayrılan HDI Sigorta Afyon Belediyespor ise kalan 3 maçından 6 puan çıkartmak zorunda. 2 maçı eksik olan ve 29. hafta itibariyle 39 puanla 11. sırada yer alan HDI Sigorta Afyon Belediyespor hafta sonunda evinde kaybetmesi halinde ligden düşecek olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u konuk edecek. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olması beklenen mücadelenin ardından OGM Ormanspor ve Beşiktaş ile oynayacağı erteleme maçları Afyon Belediye’nin bu sezon ki sıralamasını belirleyecek. Gaziantep Basketbol’un kalan 2 maçını da kazanması temsilcimizin Play-Off turuna kalmasını engellemeyecek. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi