Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler rahat galip: 92-68 – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele
Keçiler rahat galip: 92-68

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor Basketbol takımı ligin 30. haftasında evinde Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent’i konuk etti. Rakibine karşı sert ve güzel bir oyun çıkaran Afyon Belediye rakibini 60 sayı düzeyinde tutsa da “Bu rakipten çok sayı yedi” yorumlarına neden oldu. 92-68’lik skorla maçtan galip ayrılan Afyon Belediyespor galibiyet sayısını 21’e çıkarmayı başardı.
Maça İbrahim Yıldırım ve Jacob Pullen ile hızlı başlayan Afyon Belediye rakibini pota altına sokmadı. Dış atışlarla etkili olmaya çalışan Samsun bulduğu üçlüklerle oyunda kalmaya çalıştı. Afyon Belediyespor yine farkı açmayı başardı ve ilk çeyreği 27-17 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe yine hızlı başlayan Afyon Belediyespor oldu. Afyon Belediye bulduğu sayılarla farkı çift hanelerde tutmakta zorlansa da, Samsun farkın 13 sayıya çıkması ile molaya gitti. Mola sonrasında da Samsun 3 hücumdan eli boş döndü ve Afyon Belediye bu çeyreği 14 sayı farkla 50-36 önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Samsun oldu. Verdiği mücadele de başarılı bir performans çıkaran Samsun, 57-48’lik skorla farkı tek hanelere indirdi. Fark 9 sayıya inince Afyon Belediye oyuna dündü ve 14-0’lık seriyi yakaladı. Farkı artıran Afyon Belediye 20 farkla üçüncü çeyreği önde tamamladı.
71-51’lik skorla son çeyreğe başlayan Afyon Belediye yakaladığı ritmi bozmadı. 10-0’lık seri ile farkı 30 sayıya çeken Afyon Belediye az süre alan oyuncuları ile maça devam etti. Samsun 13-0’lık seriyi yakalayıp farkı azaltmaya çalışsa da Afyon Belediye bulduğu üçlüklerle farkı yeniden artırdı. Afyon Belediye maçın sonunda 24 sayılık farkla 92-68 maçı kazandı.

 

Maçların müdavimine özel teşekkür

 

Afyon Belediyespor’un evinde oynadığı maçları eksiksiz takip eden Belediye’nin temizlik ekiplerinden Veli Öz’e teşekkür hediyesi verildi. Her maçta yerini alan Öz’e teşekkür eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Başkan Çoban, Öz’ün kalan maçları da eksiksiz takip etmesi temennisinde bulundu.

 

 

“14 top kaybı kabul edilemez”

 

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor evinde Samsun Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. 92-68’lik skorla tamamlanan maçtan hemen sonra basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “İyi bir basketbol ortaya koyduk. Fakat hatalarımızı görmezden gelmememiz lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Play-Off’lara çok az bir süre kaldı en üst seviyeye çıkmamız lazım. Özellikle yaptığımız 14 top kaybı kabul edilemez. Bunları kesinlikle düzeltmemiz lazım. Savunmada da hatalarımız var onları düzelteceğiz. Tabii Marcos takımla çalışmalara başladı. Yakın zamanda oynayacak duruma gelir halen elinde bir rahatsızlık söz konusu” dedi.
“CAN ALIP CAN
VERİYORLAR”
Rakibin can alıp can verdiğine dikkat çeken Afyon Belediyespor’un başarılı şutörü Ogün Sevinç “Rakibimizin durumunu biliyoruz. Ligin son sırasında yer alıyorlar. Konsantre olmamız gereken bir maçtı. Sonuçta onlarda can alıp can veriyor. İyi başlayıp, iyi mücadele ettik. Sert oynadık. Sonucunda da galip geldik. Bundan sonraki karşılaşmalarda Samsun’a başarılar diliyorum” ifadesine yer verdi.

 

“3 ölüm kalım maçımız var”

 

Afyon Belediyespor’u tebrik ettiğini ve lige çıkma yolunda başarılar dilediğini ifade eden Deniz, önlerinde üç adet kritik maçın olduğunun da altını çizdi. Afyon’un yüksek yüzde ile mücadele ettiğine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent Koçu Ulvi Doğan Deniz “Afyon çok geniş kadroya sahip. Afyon’u yenebilmek için çok az hatalar yapmamız lazım. Gerçi bugün Afyon geçtiğimiz haftaya nazaran çok yüksek bir yüzde ile dış atış soktu. Bildiğim kadarı ile dışarıdan 13 tane şutları var buda yaklaşık bir 35 sayı yapıyor. Bizde gelirsek, önümüzde 3 tane maçımız var ölüm kalım maçları. Bunlar haftaya kendi evimizde oynayacağımız Bakırköy, deplasmanda oynayacağımız Karesi ve içeride Akhisar ile oynayacağız bu üç maçı kazandığımız takdirde bir şekilde avantaja kalarak averaj hesabı yapacağız” dedi.
“YENMEK İÇİN ÇOK AZ
 HATA YAPMAK LAZIM”
Afyon gibi takımlar�� yenmek için çok az hata yapılması gerektiğine dikkat çeken Koç Deniz “Bir türlü bu şanssızlıklar ve sakatlıklardan ötürü toparlayamadık. Çokta gel git oynuyoruz maçın içerisinde. Dediğim gibi Afyon gibi takımları yenebilmek için çok az bir hata yapmak lazım. Afyonu kutluyor tebrik ediyorum lig yolunda da başarılar diliyorum” ifadesine yer verdi.
“KALAN MAÇLARIMIZA BAKACAĞIZ”
Kalan maçlara bakacaklarına dikkat çeken Sungur, “Afyon’u tebrik ediyorum, çok iyi mücadele ettiler. Çok iyi yüzdeli atışlar yaptılar. Biz hafta boyunca iyi idman yaptık, iyi çalıştık fakat çalıştıklarımızı sahaya yansıtamadık. Nitekim onlar da yüksek yüzdeli olunca bizler de istediğimizi yapamadık. Biz kalan maçlarımıza odaklanacağız” diye konuştu.